Rusia VREA să trimită încă un CONVOI UMANITAR în Ucraina

Moscova a informat asupra faptului că intenţionează să trimită un nou convoi cu ajutoare umanitare în Ucraina.

25 aug. 2014, 08:46
Rusia VREA să trimită încă un CONVOI UMANITAR în Ucraina

Rusia a informat Ucraina că intenţionează să trimită un nou convoi umanitar pe teritoriul ucrainean, a declarat, luni, ministrul de externe rus Serghei Lavrov într-o conferinţă de presă care a avut loc la Moscova, informează Reuters.

Citeşte şi UCRAINA NU permite intrarea pe TERITORIUL ei a NICIUNUI CONVOI UMANITAR rus

Anunţul vine după ce Kievul şi Occidentul au criticat Moscova pentru trimiterea unui prim convoi umanitar la sfârşitul săptămânii trecute fără autorizaţie din partea oficialităţilor ucrainene şi fără escortă de la Crucea Roşie, aşa cum era stabilit iniţial.

Şeful diplomaţiei ruse a precizat că partea rusă a propus o listă de încărcături ce vor fi trimise, exprimându-şi speranţa că noul convoi cu ajutoare umanitare va circula pe acelaşi traseu şi îndemnând autorităţile ucrainene să coopereze pentru facilitarea de noi convoaie umanitare.

Citeşte şi Adevărul din spatele convoiului UMANITAR trimis de Rusia în Ucraina. Vezi ce s-a întâmplat de fapt

În aceeaşi conferinţă de presă, Serghei Lavrov a anunţat că toate camioanele primului convoi umanitar s-au întors luni în Rusia, iar în Lugansk va începe distribuirea alimentelor

La sfârşitul săptămânii trecute, Rusia a trimis aproximativ 300 de camioane cu ajutoare umanitare pentru populaţia din zonele estice, cu populaţie separatistă prorusă majoritară. Camioanele ruseşti şi-au încheiat misiunea în Ucraina, revenind, sâmbătă, în Rusia.