Rută alternativă la Piaţa Sudului din Capitală, deschisă peste două zile

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, anunță că de la 1 septembrie va fi deschisă o rută alternativă pentru descongestionarea traficului din zona Piața Sudului, pe strada Cărăruia, decizie luată inclusiv în urma unui sondaj de opinie din care a reieșit că 52% dintre locuitori susțin o astfel de variantă.

30 aug. 2016, 11:27
Rută alternativă la Piaţa Sudului din Capitală, deschisă peste două zile

Am solicitat un sondaj de opinie în legătură cu necesitatea deschiderii străzii Cărăruia, care poate prelua o parte importantă a traficului din zona Pasajului Piața Sudului. Rezultatele sunt clare, locuitorii sectorului 4 vor deschiderea traficului pe această stradă. Astfel, începând cu data de 1 septembrie, vom putea circula pe această stradă, cu sens unic dinspre Calea Văcărești spre Șoseaua Olteniței, așa cum anunțam încă de luna trecută„, a scris edilul, pe Facebook.

El a adăugat că traficul pe strada respectivă se va desfășura după un program bine definit, astfel încât locuitorii din zonă să fie cât mai puțin afectați. Potrivit acestuia, de fiecare dată când va avea un proiect de amploare, îi va consulta pe cetățeni, înainte de a-l pune în aplicare.

Strada Cărăruia va fi disponibilă pentru cei care vor să evite haosul din traficul de la Piața Sudului doar de luni până vineri, în intervalul orar 6,00 — 22,00. De asemenea, accesul pe această arteră va fi interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone„, a menționat el.

Sondajul, realizat de Avangarde, este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a sectorului 4, cu o eroare maximă tolerată de plus/minus 3,2%, pentru un interval de încredere de 95%.

În prezent, lucrările de la Pasajul Piața Sudului îngreunează traficul rutier din zonă. Situația ar putea fi îmbunătățită prin formarea unei rute ocolitoare pe strada Cărăruia, însă cetățenii care locuiesc acolo au blocat-o prin diverse demersuri. Dumneavoastră, personal, doriți deblocarea străzii Cărăruia în vederea fluidizării traficului din zona Piața Sudului?„, a fost întrebarea adresată respondenților sondajului.

A reieșit că 52% susțin această variantă, 13% s-au pronunțat împotrivă, iar 35% au declarat că nu pot aprecia.

Pe 27 iunie, în urma unei întâlniri cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul sectorului 4 a declarat că a abordat chestiunea identificării unor rute alternative la pasajul Piața Sudului, unde traficul este foarte intens, sugerând strada Cărăruia, care face legătura între Calea Văcărești și Șoseaua Olteniței.

(Str. Cărăruia — n.r.) a fost închisă abuziv și vă voi prezenta documentele de rigoare. Inclusiv comisia de circulație de la nivelul PMB, în cele din urmă, ne-a furnizat un răspuns în care a constatat că a fost închisă abuziv acea stradă. E un drum public. Din punct de vedere juridic, problema proprietății este rezolvată, întrucât proprietarul acelei fâșii de teren donează municipalității bucata de teren„, spunea Băluță.

Pe 25 august, consilierii generali ai Capitalei au adoptat un proiect de hotărâre în baza căruia perioada de implementare a proiectului de modernizare a infrastructurii rutiere la Piața Sudului a fost prelungită până pe 31 decembrie 2018. Răspunzând unei întrebări adresate de către consilierul PMB Robert Turcescu, directorul Direcției Transporturi, Florin Marius Legea, a estimat că pasajul ar putea fi dat în funcțiune în august 2017.

Citeşte şi O nouă amânare pentru Pasajul de la Piaţa Sudului. Lucrările vor fi finalizate până la data de 31 decembrie 2018