Ruxandra Dragomir, mesaj pentru Elena Udrea cu 4 zile înainte de expirarea mandatului de arestare

Ruxandra Dragomir a postat, marţi, pe Facebook, un nou mesaj de susţinere pentru Elena Udrea, cu patru zile înainte ca fostului ministru să îi expire mandatul de arestare preventivă.

21 apr. 2015, 08:34
Ruxandra Dragomir, mesaj pentru Elena Udrea cu 4 zile înainte de expirarea mandatului de arestare

Elena Udrea se află în arest preventiv de la data de 25 februarie, iar săptămâna aceasta îi expiră mandatul de arestare preventivă.

Ruxandra Dragomir a postat un mesaj de susţinere pe Facebook.

Pe 25 aprilie expira cele doua mandate(60 de zile)de arestare preventiva,in dosarul ,,Gala Bute”. Sper ca,de aceasta data, Inalta curte sa adopte masura corecta. In opinia apararii nu există absolut niciun motiv pentru care Elena să fie arestată preventiv. Ancheta penală în ceea ce o priveşte se poate desfăşura foarte bine şi în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

În acest moment al anchetei, nu se discută pe fondul dosarului, ci doar în ce măsură anchetarea în libertate poate să pună sau nu piedici anchetei. În cazul Elenei, arestul preventiv nu se impune şi ar fi normal să fie trimisă în arest la domiciliu sau, şi mai corect, pusă sub control judiciar„, scrie Ruxandra Dragomir.

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA, de 52 de zile în arest. Ruxandra Dragomir: „Citeşte, scrie, face sport şi arată foarte bine”

Curtea Supremă i-a respins Elenei Udrea, săptămâna trecută, o contestație față de decizia instanței prin care i s-a respins o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar. Decizia instanței este definitivă.

Avocatul Marius Striblea a precizat, joi, că Elena Udrea a declarat în sala de judecată că, la acest moment, poate fi eliberată, deoarece nu este firesc să fie ținută în arest preventiv pentru că opinia publică se așteaptă la acest lucru.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită și spălare de bani.