S-a aflat cine este medicul care îl va opera pe Gigi Becali. Vezi ce a declarat despre intervenţie şi riscuri

Gigi Becali ar putea fi operat de un medic român. Dacă mâine judecătorii decid întrepurea pedepsei, atunci acesta va inntra în sala de operaţie a unui spital privat din Capitală. Profesorul Vlad Ciurea, cel care ar urma să facă intervenţia chirurgicală, a declarat pentru România TV că a fost contactat de un apropiat al latifundiarului din Pipera.

RomaniaTV.net
18 mart. 2014, 11:37

„Dacă hernia de disc se mişcă poate afecta măduva cervicală şi poate afecta nervii care merg la braţe. Boala lui se poate agrava de la o zi la alta. Reprezintă o urgenţă, dar nu o urgenţă mâine. Trebuie făcută dacă are dureri mari ajunge să nu-şi mai poată mişca braţul, se numeşte limbă de clopot. Adică trage braţul după el. Orice operaţie neurochirugicală este grea. Operaţia pe gâtul unui pacient este grea. Văd că a contactat şi un prieten de-al meu din Germania”, a declarat prof.dr. Vlad Cirea, neurochirurg.

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa urmează să decidă miercuri dacă Gigi Becali va fi lăsat să se opereze în libertate sau sub pază. Latifundiarul din Pipera are dureri crunte de coloană, iar procesul lui se judecă mai devreme, în regim de urgenţă.

Gigi Becali a fost din nou adus marţi în faţa magistraţilor. Magistraţii de la Curtea de Apel din Constanţa urmează să decidă dacă îi dau voie să se opereze în condiţiile cerute de latifundiar. La ultima prezentare, Tribunalul Constanţa a decis ca omul de afaceri se poate opera într-un spital din afara penitenciarului însă numai sub pază.

La termenul de judecată de marţi, Gigi Becali a solicitat operarea în sistemul privat de sănătate din România.

Prefer să mă operez în România, dar în sistem privat. Dar spitalele private din românia nu permit pază. Mi-au spus: „vă operăm, dar nu cu pază”. Am două luni de la examenul medical, iar statul român nu mi-a propus nimic. Să-mi spună cutare, cutare. Nu îi interesează nimic. Intervenţia asta pe care o fac este foarte periculoasă. Închipuiţivă că mă duc undeva şi eu nu vreau acolo să îmbrăţişez gardienii, vreau să-mi îmbrăţişez nevasta, mama şi fetele. Să mă încurajeze, să-mi dea putere. Pot să-mi pierd sănătatea. Mor de inimă. Dacă pot să mă duc la biserică de ce nu pot să mă operez fără pază?. Zi şi noapte, ca deşinut, mă gândesc ce să-i mai spun judecătorului ca să mă lase să mă operez. Eu mai am câteva luni de puşcărie. Şapte, opt, nici nu ştiu. Pe cine deranjează că vreau să întrerup puţin pedeapsa şi să mă întorc şi să execut. Eu nu am fost condamnat la moarte şi nu la paralizie„, a declarat Gigi Becali, în sala de judecată.

După ieşirea din clădirea Curţii de Apel Constanţa, Gigi Becali s-a urcat în duba penitenciarului şi le-a arătat jurnaliştilor prezenţi o cruce, afişând o atitudine ceva mai optimistă decât la ultimele termene de judecată.


La termenul trecut, Becali a făcut mărturisiri cutremurătoare în faţa judecătorilor, le-a cerut să-l elibereze pentru că îi este teamă să nu paralizeze în puşcărie.

GIGI BECALI a cerut de întrerupere a pedepsei din motive medicale. Instanţa a dispus în 11 ianuarie să fie făcută o expertiză medico-legală, precum şi un examen neuro-chirurgical, de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa. Raportul medicilor legişti a arătat că finanţatorul Stelei suferă de hernie de disc cervicală şi că trebuie operat de urgenţă, în caz contrar riscând să paralizeze. De asemenea, raportul arată că intervenţia chirurgicală nu se poate face în spitalele din sistemul penitenciar.

Citeşte şi: Nenorocirile se ţin lanţ în familia Becali. Fiicele latifundiarului au probleme cu legea şi la şcoală

Gigi Becali a vorbit zilele trecute pentru prima dată din închisoare povestind pentru România TV despre condiţiile în care este ţinut. De asemenea, latifundiarul le-a transmis un mesaj dur politicienilor români. 

Citeşte: Primul interviu cu Gigi Becali din puşcărie. Latifundiarul este distrus şi face declaraţii cutremurătoare

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Gigi Becali, cu nervii la pământ. A slăbit enorm şi i-a PARALIZAT o mână. „Vreau să mor, să scap” VIDEO

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Gigi Becali, cu nervii la pământ. A slăbit enorm şi i-a PARALIZAT o mână. „Vreau să mor, să scap” VIDEO