S-a anunţat OFICIAL: Dispariţia aeronavei malaeziene MH370 a fost declarată ACCIDENT

Malaezia a declarat oficial joi că dispariția misterioasă a zborului MH370 în martie 2014 a fost un 'accident' și că se presupune că cele 239 de persoane care se aflau la bord au murit, ceea ce deschide calea către acordarea de despăgubiri pentru familiile victimelor, informează AFP, citată de Agerpres. 

29 ian. 2015, 12:00
S-a anunţat OFICIAL: Dispariţia aeronavei malaeziene MH370 a fost declarată ACCIDENT

‘Cu inima îndurerată și cu tristețe profundă noi declarăm oficial, în numele guvernului Malaeziei, că zborul MH370 al Malaysia Airlines’ a fost victima unui ‘accident’, a declarat la televiziune șeful aviației civile malaeziene (DCA), Azharuddin Abdul Rahman. ‘Se presupune că cei 239 de pasageri și membri ai echipajului de la bordul MH370 au murit’, a adăugat el.

Aeronava Boeing 777 a dispărut la 8 martie anul trecut, având la bord 239 de pasageri și membri ai echipajului, la scurt timp după decolarea din capitala Kuala Lumpur cu destinația Beijing. Lunile de căutări pentru găsirea aeronavei nu au condus la niciun rezultat, notează Reuters.

Anunțul este în conformitate cu anexele 12 și 13 la Convenția privind Aviația Civilă Internațională, a spus Azharuddin. Acest lucru le va permite familiilor pasagerilor să obțină despăgubiri, a adăugat el. Malaysia Airlines este gata să înceapă imediat procesul de despăgubire a rudelor pasagerilor zborului MH370, a mai spus el.