S-a dat startul la înscrierile pentru examenul de consultant fiscal, meserie remunerată cu 10.000 de lei pe lună. Condiţii de înscriere

Începând de luni, s-a dat startul înscrierilor pentru examenul de consultant fiscal, meserie de vis pentru mulți români, în condițiile în care venitul ajunge la 10.000 lei pe lună. Se caută 35.000 de profesioniști, în condițiile în care acum există doar aproximativ 6.000, iar de ei depinde într-o mare măsura cum va arăta bugetul fiecărei familii de români. 

RomaniaTV.net
22 mai 2017, 07:42
S-a dat startul la înscrierile pentru examenul de consultant fiscal, meserie remunerată cu 10.000 de lei pe lună. Condiţii de înscriere

Numărul celor care se interesează cum pot deveni consultanţi fiscali a explodat în ultima perioadă. Profesia a devenit tentantă după ce guvernanţii au anunţat că de anul viitor vor să schimbe din temelii sistemul de impozitare şi taxare a salariilor.

Este nevoie de un număr de 35.000 de experţi care să-i ajute pe români să-şi completeze încâlcitele declaraţii la ANAF, iar pe piaţă sunt mai puţin de 6.000 de consultanţi fiscali.

Fostul preşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali atrage atenţia că este puţin probabil ca într-un an să poată fi acoperit deficitul de experţi, chiar dacă salariile promise, de până la 10.000 de lei, sunt extrem de tentante.

Camera Consultanţilor Fiscali organizează examen de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent în București, în data de 24 iunie 2017.

Înscrierile la examen se fac în perioada 22 mai 2017 – 9 iunie 2017 pe site-ul: www.ccfiscali.ro, iar dosarele se depun – în aceeaşi perioadă – direct sau se transmit, prin servicii poştale cu confirmare de primire, la adresa str. Alecu Russo nr.13-19, et.4, ap.9, sectorul 2, Bucureşti.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

Potrivit art. 4 alin. (1) din OG nr.71/2001 privind organizarea şi exercitarea activităţii de consultanţă fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, candidaţii la examenul de atribuire a calităţii de consultant fiscal trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

– să fie licențiați ai unei facultăți cu profil economic;

– să aibă o experiență profesională de minimum 5 ani, dintre care minimum 3 ani în una sau mai multe dintre următoarele activități:

– elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislației fiscale;

– administrare fiscală;

 – elaborarea sau aplicarea reglementărilor contabile;

– activitate financiar-contabilă;

– activitate didactică universitară în domeniul finanțelor publice, fiscalitate, politici fiscale și bugetare, contabilitate financiară, finanțele instituțiilor publice;

– activitate de consultant fiscal asistent;

– să nu aibă antecedente penale pentru săvârșirea unor infracțiuni sancționate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiară, precum și alte infracțiuni

– să aibă capacitate deplină de exercițiu;

– să fie apți din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei;