S-a descoperit SECRETUL formării AURULUI

Întrebarea care i-a frământat pe alchimişti şi-a găsit, în sfârşit, răspunsul, după ce oamenii de ştiinţă au aflat care este secretul formării aurului.

18 oct. 2017, 12:30
S-a descoperit SECRETUL formării AURULUI

Astfel, ei au descoperit că metalele preţioase se formează în urma coliziunii stelelor neutronice, care apoi sunt dispersate la viteze uimitoare în univers, unde în cele din urmă formează corpuri cereşti, precum planete şi comete, împreună cu praful stelar.

Până acum, oamenii de știință credeau doar în teorie că în urma acestor ciocniri cosmice, cu energii extrem de puternice, se formau aurul, platina și argintul, dar acum – pentru prima dată – a fost „filmat” procesul. Pe 17 august, astronomii din Statele Unite au primit un semnal de la două stele neutronice care s-au ciocnit în urmă cu 130 de milioane de ani, scrie digi24.ro.

Citeşte şi Un implant cerebral a permis unui bărbat paralizat să îşi mişte mâinile cu ajutorul gândurilor

După ce undele gravitaționale au fost detectate pe pământ, cercetătorii și-au îndreptat telescoapele către acea zonă a universului și au surprins o scurtă o lumină formată în urma coliziunii, sub forma unei explozii de raze gama care a fost observată timp de două secunde. În acea lumină au fost descoperite semnăturile chimice distincte ale aurului, argintului și platinei.