S-a făcut dreptate pentru românca crucificată în Italia. Ucigaşul fetei a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

S-a făcut dreptate pentru românca Andrea Cristina Zamfir. Tânăra de 26 de ani a murit în chinuri groaznice, după ce a fost crucificată în Italia. Ucigaşul fetei a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

RomaniaTV.net
28 feb. 2018, 16:34
S-a făcut dreptate pentru românca crucificată în Italia. Ucigaşul fetei a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

Decizia Curţii de Casaţie din Italia, în dosarul morţii tinerei Andreea Cristina Zamfir, a fost dată marţi, anunţul fiind făcut de avocatul fetei, Gabriele Dallara, pe Facebook.

„DREPTATE PENTRU CRISTINA ZAMFIR: ASASINUL A FOST CONDAMNAT DEFINITIV DE CATRE CURTEA DE CASAȚIE

Știre de ultimul moment, in premieră.

Revin acum acasă, de la Roma; eram acolo din primele ore ale dimineții, pentru procesul de gradul III referitor la omorul Cristinei Zamfir, biata femeie română violată și lăsată sa moară răstignită la Firenza. Acum câteva minute Curtea de Casaţie a condamnat definitiv asasinul, Riccardo Viti. O tânără femeie nu mai exista, dar condamnarea este acum definitivă si maniacul asasin va îmbătrâni la închisoare.

Gândurile mele merg catre mama si sora Cristinei: Dorina si Alina. Le promisesem condamnarea asasinului; nu promit des dar, când o fac, mențin promisiunile. Le mulţumesc tuturo celor care m-au ajutat in acest proces dificil, atât colaboratorilor cât si prietenilor români care s-au interesat de caz.

Am calatorit azi-noapte, pentru a fi sigur ca ajung la Roma in această dimineață, in pofida problemelor din transport. Acum sunt foarte obosit, dar ma întorc acasă mulțumit: s-a făcut dreptate”, a scris avocatul pe pagina lui de Facebook.

Bărbatul a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare, după ce în 2014 a ucis o tânără care practica prostituţia în Florenţa. Ea a fost găsită moartă într-o pădure de la marginea oraşului, după ce a fost torturată de italianul în vârstă de 57 de ani. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, fiind suspect şi în alte cazuri de viol. Criminalul îşi va petrece următorii ani de viaţă după gratii.