S-a inventat brăţara care salvează vieţi. O simplă apăsare pe buton pune medicii în acţiune

Pensionarii din Capitală vor primi câte-un dispozitiv prin care pot apela şi cere ajutor în cazul în are li se face rău în casă. Printr-o singură apăsare a unui buton, la uşa celui în nevoie va ajunge o echipă de medici.

15 mai 2013, 17:59
S-a inventat brăţara care salvează vieţi. O simplă apăsare pe buton pune medicii în acţiune

O sută de bătrâni cu venituri reduse vor primi gratuit la Primăria Capitalei o brătară cu ajutorul căreia pot cere ajutorul autorităţilor în cazul în care li se face rău şi se află singuri în casă. Unul dintre aceşti pensionari este Elena Pagu, care are 87 de ani. Este fostă atletă, are un copil dar locuieşte singură.

Pensionara care foloseşte noua brăţară de prim-ajutor a fost vizitată de o echipă România TV. „Eu nu am aparţinător, dar o să am un ajutor în cazul când cad undeva în cas. Mi se urcă tensiunea la 20„, a spus bătrâna, care a şi arătat cum funcţionează aparatul.

Bătrânii pot primi ajutor medical dar şi protecţie, dacă se simt ameninţaţi. „În eventualitatea în care cineva sună la uşă, iar persoana respectivă are anumite dubii legate de acea persoană, ne poate apela„, spun reprezentanţii Primăriei, iar despre eficacitatea proiectului a vorbit Sorin Oprescu. „De obicei, la bătrâni, cât de uşoare sunt accidentele ele duc la distrucţii osoase. Eu cred cu tărie în acest sistem, am văzut la o vizită medicală în afară, în 1997„, a spus edilul.

Sistemul costă, în funcţie de tipul de abonament, între 90 şi 250 de lei pe lună.