S-a lansat cartea de educaţie financiară pentru copii

Publicat: Marţi, 13 Decembrie 2011 23:49 // Actualizat: Marţi, 13 Decembrie 2011 23:50 // Sursa: RTV

"Suma în lei a depozitului mulitplicată cu procentul dobânzii înmulţit cu numărul de zile. Totul se împarte la numărul de zile dintr-un an care, în prealabil, a fost înmulţit cu 100", aceasta este o ecuaţie care apare în cartea de Educaţie Financiară, lansată marţi, şi care ar trebui să ajungă în şcoli din toamna viitoare.

Cartea a apărut pentru ca cei mici să înveţe cum să-şi drămuiască banii. "M-am jucat timp de o oră şi jumătate cu cinci copilaşi cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani, iar în funcţie de întrebările pe care mi le-au pus am structurat cele cinci capitole ale cărţii. Sunt greoaiem, însă un invăţător bun ştie cum să transforme greul în facil", a spus economistul BNR, Ligia georgescu Goloşoiu.

"Nu ştiu dacă eu la vârsta lor aş fi înţeles. Dar sunt convins că ei, cu mijloacele diferite pe care le au la dispoziţie, altele decât cele de acum 50 de ani, când eu eram de vârsta lor, vor reuşi să înţeleagă mult mai mult", a precizat preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.

"Noţiunile din carte nu sunt foarte grele pentru ei. Având în vedere că sunt clasa a IV-a, copiii au deja nişte noţiuni de bază", a explicat educatoarea Alexandra Dumitru.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BNR copii economie economist educaţie financiară elevi radu Gheţea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 dec 03:17
...an care, în prealabil, a fost înmulţit cu 100", aceasta este o ecuaţie care apare în cartea de Educaţie Financiară, Citește mai departe… Posted...
1
EUR
4.6524
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H