S-a schimbat regulamentul olimpiadelor. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a spus, luni, că regulamentul olimpiadelor s-a schimbat semnificativ în acest an, precizând că la fazele judeţene vor fi subiecte unice, indiferent de disciplină, iar numărul de locuri a crescut la anumite discipline.

10 sept. 2018, 13:48
S-a schimbat regulamentul olimpiadelor. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei

Valentin Popa a spus, în discursul său, de la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc, că anul acesta regulamentul olimpiadelor şcolare s-a schimbat semnificativ.

„Alte schimbări pentru dumneavoastră, dragi elevi, sunt legate şi de olimpiadele şcolare. Anul acesta regulamentul s-a schimbat semnificativ. Olimpiada la faza judeţeană va avea subiect unic indiferent de disciplină. Calificarea la faza naţională va fi schimbată, se vor califica cei care obţin locul 1 la faza judeţeană si în continuare un număr semnificativ de elevi din clasamentul naţional, numărul de locuri la fazele naţionale a olimpiadelor a crescut la 90 de locuri pentru matematică fizică, chimie, biologie si informativa si la 70 de locuri pentru celelalte olimpiade”, a spus Valentin Popa.

Ministrul Educaţiei a participat, luni, şi la festivitatea de deschidere a Şcolii Generale „Marton Aron” din Sândominic.

Citeşte şi Se schimbă salarizarea în învăţământ. Anunţul făcut de ministerul Educaţiei