S-a stins din viaţă un îndrăgit actor de comedie. Suferea de diabet

Cunoscutul umorist Gheorghe Pârlea a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 72 de ani.

RomaniaTV.net
04 feb. 2017, 11:58

Conform surselor Independent.md, actorul a decedat noaptea trecută, din cauza problemelor de sănătate. Fiica lui Gheorghe Pârlea a povestit că ultimele zile din viaţă, actorul le-a petrecut în spital, unde făcea tratament. El suferea de diabet zaharat, iar în 2015, în urma unei operaţii, lui Pârlea i-a fost amputat un picior.

După ce a colindat satele Moldovei, a adus zâmbete pe buzele a mii de oameni, a ridicat săli în picioare chiar şi la 70 de ani, maestrul s-a stins din viață.

Pentru cei care vor sa-i aducă un ultim omagiu actorului, sicriul va fi depus la Teatrul „Luceafărul”, luni, 6 februarie, între orele 10.00 și 12.00.

Gheorghe Pârlea s-a născut la data de 6 mai 1944, în satul Vărăncău (raionul Soroca), de pe malul Nistrului, în familia lui Sofronie și a Eufrosinei Pârlea. Tatăl său era brigadier silvic, iar mama sa croitoreasă. După primii șapte ani de școală în satul natal, își continuă studiile la Școala medie nr.1 din orașul Soroca și apoi la Școala de muzică din același oraș, unde studiază pianul. Urmează un an de studii la Școala de culturalizare din Soroca, unde învață arta dramatică în clasa profesoarei Sofia Vorobiova, actriță din Sankt Petersburg