S-au aprins luminiţele de sărbători la Ploieşti, după un an de pauză în care lumina „a venit din suflet”

Iluminatul festiv a fost pornit, luni seară, la Ploieşti, în prezenţa a sute de copii, cărora, în 2015, autorităţile le-au transmis că "lumina vine din suflet" şi au renunţat la împodobirea oraşului cu luminiţe de Crăciun. 

05 dec. 2016, 17:40
S-au aprins luminiţele de sărbători la Ploieşti, după un an de pauză în care lumina „a venit din suflet”

Potrivit autorităţilor, peste 600 de ornamente 2D şi 3D sunt montate în tot municipiul. Însă, instalaţiile vor fi montate şi zilele următoare.

„În parcul central sunt mai mulţi brazi ornaţi, o să avem peste 200 de plase, peste 200 de traversări în tot oraşul. Activitatea va continua până pe data de 10 decembrie pentru că nu au avut timp să le monteze, licitaţia fiind finalizată mai târziu”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Potrivit sursei citate, 1,1 milioane lei costă închirierea şi montarea instalaţiilor folosite la iluminatul festiv.

„Licitaţia care a avut loc a fost pentru 600.000 de lei pentru închirierea beculeţelor, au mai fost sponsorizări ale unor firme şi acele ornamentele 3D care au fost aproximativ 130.000 de lei, dar o parte vor rămâne ale Primăriei. Restul până la 1,1 milioane de lei costă montarea, iar demontarea se va face cu bani din bugetul pe anul viitor”, a mai precizat Adrian Dobre, conform Mediafax. 

După pornirea iluminatului festiv, copiii au făcut o vizită la Căsuţa lui Moş Crăciun. A fost pus în funcţiune şi Trenuleţul Veseliei care va duce copiii de la Târgul de iarnă, la Sala Olimpia, unde a fost amenajat Oraşelul Copiilor. La scena amplasată în centrul oraşului a fost organizat şi un spectacol, iar la final a venit şi Moş Nicolae.

Anul trecut, Ploieştiul s-a bucurat doar de câteva luminţe amplasate în centrul municipiului, autorităţile de atunci declarând că: „lumina oricum nu vine din beculeţe, lumina vine din suflet”. Situaţia a fost creată după ce în vară, edilul a hotărât ca fondurile destinate decoraţiunilor festive să fie alocate iluminatului stradal. Văzând că oraşul lor nu este împodobit, ploieştenii au format pe Facebook un grup prin intermediul cărora s-au întâlnit şi au decorat Centrul Ploieştiului cu ce au avut prin casă.