S-au împlinit şapte ani de la tsunami-ul devastator din Indonezia VIDEO

Au trecut şapte ani de la tsunami-ul din Indonezia, considerat cel mai mare cataciclism al ultimelor decenii. Peste 200.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în ceea ce fostul preşedinte american, George W. Bush, numea "catastrofă de proporţii biblice". Infernul în arhipelagul indonezian s-a declanşat după un cutremur de 9,2 pe Richter, al treilea cel mai puternic seism din istorie.

RomaniaTV.net
26 dec. 2011, 10:52
S-au împlinit şapte ani de la tsunami-ul devastator din Indonezia VIDEO

Trei valuri seismice de peste zece metri au lovit 15 ţări. În doar câteva ore, sute de mii de oameni au fost ucişi. Bilanţul indică 230.000 de morţi. 35.000 de corpuri nu au fost găsite niciodată.

Una dintre cele mai afectate regiuni a fost provincia Aceh din Indonezia. Doar bilanţul din această ţară depăşeşte 150.000 de morţi.

În 2011, în Indonezia a avut loc un miracol. O adolescentă a fost regăsită de mama ei, după şapte ani de la tragedie, timp în care familia sa a crezut-o moartă. În toată această perioadă, copila, care are acum 14 ani, a fost obligată de o femeie să cerşească pe străzi. Când a început să-şi amintească de rude şi de locurile natale, a cerut sprijin să se întoarcă acasă.