S-au înţeles! Meciurile de la EURO vor fi transmise şi de TVR şi de Dolce Sport

TVR va transmite în direct toate meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2012, oferind Romtelecom dreptul de a transmite simultan aceste meciuri, începând de sâmbătă, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

RomaniaTV.net
16 iun. 2012, 15:34
S-au înţeles! Meciurile de la EURO vor fi transmise şi de TVR şi de Dolce Sport

Potrivit comunicatului, conducerile TVR şi Romtelecom au discutat, sâmbătă, posibilitatea deblocării pe cale amiabilă a situaţiei create ca urmare a Notificării emise de Televiziunea Română în data de 15 iunie către societatea care deţine televiziunea Dolce Sport.

În urma discuţiilor, TVR şi Romtelecom au căzut de acord asupra mai multor aspecte.

„Începând din data de 16 iunie 2012 postul public de televiziune îşi va respecta în continuare angajamentul comunicat ieri (vineri, n.r.) de a transmite în direct toate meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2012, oferind dreptul Romtelecom de a transmite simultan aceste meciuri”, se spune în comunicat.

De asemenea, „Romtelecom s-a angajat să achite toate facturile emise de TVR în temeiul acordului de sublicenţiere în data de 18 iunie 2012, ora 18.00”, se mai spune în comunicat.

TVR a notificat vineri Romtelecom să nu mai difuzeze meciuri din cadrul Euro-2012, întrucât nu a respectat termenele de plată.

„Începând din acest moment, românii vor putea viziona toate meciurile de la Campionatul European de Fotbal din Polonia – Ucraina pe TVR”, anunţa Radu Călin Cristea, directorul general interimar al televiziunii publice.

În replică, Romtelecom arăta că TVR nu are dreptul legal de a interzice Dolce Sport difuzarea meciurilor din cadrul Euro 2012, precizând că decizia Televiziunii Române de a interzice difuzarea competiţiilor este abuzivă.