SORIN OVIDIU VÂNTU: Meritam să fac închisoare pe viaţă. Munca noastră este să FURĂM STATUL, domnule! VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut, într-un interviu pentru Adevărul, că ar fi meritat să facă închisoare pe viaţă pentru toate ilegalităţile comise. Milionarul spune zâmbind că a furat cât a putut şi, la un moment dat, avea în sufragerie o grămadă de 100 de milioane de dolari, pe care a făcut dragoste cu soţia sa.

03 dec. 2014, 10:12
SORIN OVIDIU VÂNTU: Meritam să fac închisoare pe viaţă. Munca noastră este să FURĂM STATUL, domnule! VIDEO

Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă. Eu nu reclam că am făcut închisoare, meritam să fac închisoare… Ohoo şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat ieftin, şi nu numai eu, enorm de mulţi oameni pe care îi vedeţi pe prima scenă (…) Păi, munca noastră este să furăm statul, domnule! Noi, oamenii de afaceri, asta facem, încercăm să păcălim statul. (…)

În primă fază, omul de afaceri fură. În 1989, 1990 noi eram ca un banc de piranha, ne năpusteam asupra a tot ceea ce mişca, fără legi, fără taxe, fără impozite, fără nimic”, a spus Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu povesteşte că la doar un an de la Revoluţie, a reuşit să strângă peste 100 de milioane de dolari.

„Am avut un singur lucru în cap, prietene, la vremea aceea. Să fac bani. Să fac bani. Nimic altceva. În 1990, prietene, aveam un apartament cu patru camere în Roman. Trei camere apucasem să le mobilez până la revoluţie, a patra cameră, livingul respectiv, nu-l mobilasem. La sfârşitul anului 1990 aveam în camera nemobilată 100 de milioane de dolari cash. Am sărbătorit cu soţia mea de la vremea aceea bând şampanie şi făcând dragoste pe 100 de milioane de dolari”, a relatat omul de afaceri

Milionarul spune că securiştii sunt oamenii cei mai bine pregătiţi de care dispunea România în 1990. Blamaţi de societate, Vîntu i-a folosit pe aceştia în afaceri şi se felicită pentru alegere.

„Am fost colaborator al Securităţii. Am colaborat cu Securitatea în vremea în care am fost condamnat, între ’81 şi ’85. (…) Am sunat la uşile apartamentelor de bloc şi am întrebat: ştii vreun securist? (…) În ’94 am înfiinţat Gelsor, care a fost o companie de brokeraj pe piaţa de capital. Nu se poate face brokeraj fără informaţii. Cei mai calificaţi oameni în domeniul informaţiei erau vechii securişti. În toată lumea asta, companiile financiare au la vârf angajaţi foşti lucrători de la MI6, de la CIA şi aşa mai departe. E o practică la nivel universal, eu n-am făcut altceva decât să replic pe plaiurile noastre modele din exterior. (…)

CITEŞTE ŞI Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din închisoare

Erau oameni extrem de bine pregătiţi profesional, extrem de cinstiţi, cei mai cinstiţi oameni cu care am lucrat vreodată sunt securiştii pe care voi îi blamaţi. Oameni instruiţi impecabil din punct de vedere moral şi profesional. I-aţi aruncat la gunoi, pentru că sunteţi proşti. Punct. Eu i-am luat şi i-am folosit, pentru că sunt deştept. Punct. Nu v-a convenit, m-aţi băgat la puşcărie. Suntem pace„, a spus Vântu.

„Un stat care nu mă pune pe mine în mijlocul valorilor, nu reprezintă nimic pentru mine. Nu dau doi bani pe el. De aceea îl furăm, de aceea îl corupem, că nu face nimic pentru mine. A spus domnul Băsescu că statul român nu e un stat social, deci îl doare în cur pe tovarăşul stat de mine. Şi pe mine mă doare în cur de tovarăşul stat”, a conchis Vântu.