Salah Abdelam a postat online steagul STATULUI ISLAMIC înainte de atentatele de la Paris

Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele de la Paris soldate cu 130 de morți, a postat pe o rețea de socializare, cu câteva săptămâni înainte de atacuri, steagul grupării jihadiste Stat Islamic (SI), însă autoritățile nu au luat nicio măsură, a anunțat marți postul de televiziune belgian RTBF, relatează DPA.

RomaniaTV.net
17 mai 2016, 12:30
Salah Abdelam a postat online steagul STATULUI ISLAMIC înainte de atentatele de la Paris

Abdeslam, un cetățean francez care a locuit în Belgia, este considerat singurul membru supraviețuitor al unui grup de teroriști care au ucis 130 de persoane pe 13 noiembrie anul trecut într-o noapte de atacuri coordonate cu arme și bombe în diferite locuri din Paris. Jihadistul în vârstă de 26 de ani a fost arestat în luna martie la Bruxelles și transferat în Franța unde a fost acuzat de crime teroriste. Rolul său exact în atacurile de la Paris nu se cunoaște, potrivit Agerpres.

Abdeslam a postat online steagul grupării Stat Islamic cu trei săptămâni înainte de atacuri, menționează RTBF. Oficiul belgian pentru analiza amenințării teroriste, OCAM, era la curent cu acest lucru, însă nici poliția, nici serviciile de informații nu au reacționat, precizează sursa citată.

Abdeslam și fratele său Brahim — care s-a aruncat în aer în timpul atacurilor din Paris — au fost interogați de poliție la începutul anului 2015, fiind bănuiți că intenționau să călătorească în Siria, însă au fost eliberați la momentul respectiv fără a se formula acuzații pe numele lor.

Procurorii au cerut ca telefoanele și adresele de e-mail ale celor doi frați să fie monitorizate, însă acest lucru nu a avut loc din cauza lipsei de fonduri, potrivit constatărilor unui organism de monitorizare al poliției, informații care au apărut în presă luna trecută.