Salah Abdeslam, singurul suspect supravieţuitor al atentatelor de la Paris în 13 noiembrie 2015, CONDAMNAT

Salah Abdeslam, singurul suspect supravieţuitor în cazul atentatele de la Paris din 2015, şi complicele acestuia, tunisianul Sofiane Ayari, au fost condamnaţi luni la 20 de ani de închisoare după ce tribunalul corecţional din Bruxelles i-a găsit vinovaţi de tentativă de asasinat cu caracter terorist şi port ilegal de arme, potrivit 7sur7.be. Magistraţii tribunalului corecţional din Bruxelles au stabilit că Salah Abdeslam, Sofien Ayari şi Mohamed Belkaïd s-au asociat pentru comiterea unui act de tentativă de asasinat cu caracter terorist. 

RomaniaTV.net
23 apr. 2018, 09:25
Salah Abdeslam, singurul suspect supravieţuitor al atentatelor de la Paris în 13 noiembrie 2015, CONDAMNAT

Salah Abdeslam şi Sofiane Ayaris au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare sub acuzaţia că au tras focuri de armă asupra poliţiştilor care îi găsiseră într-un apartament situat pe strada Dries în localitatea Forest, în data de 15 martie 2016.

Magistraţii belgieni au stabilit că prin faptul că au tras mai multe focuri de armă asupra poliţştilor într-un cartier în care se află multe şcoli, cei trei suspecţi au comis o tentativă de asasinat în data de 15 martie 2016.

Salah Abdeslam se află în prezent în închisoare în Franţa, iar complicele său Sofiane Ayari, în detenţie în Belgia.
Mai mult, magistraţii au stabilit că faptele celor trei au avut caracter terorist prin faptul că ei făceau parte voluntar dintr-un grup terorist. 

Salah Abdeslam se află în prezent în închisoare în Franţa, iar complicele său Sofiane Ayari, în detenţie în Belgia. Mohamed Belkaïd a fost împuşcat mortal de poliţişti în timpul schimbului de focuri din martie 2016.