Salarii mai mari, pentru această categorie de români. Cine sunt cei care vor primi bani în plus

Salariile a mii de români vor crește în perioada următoare, potrivit anunțului făcut de un ministru important, care a precizat că în niciun caz nu vor avea venituri scăzute. Mai mult de atât, acesta a ținut să sublinieze că anumite categorii de personal vor avea salarii mai mari.

09 ian. 2019, 14:12
Salarii mai mari, pentru această categorie de români. Cine sunt cei care vor primi bani în plus

Ministrul Săntății, Sorina Pintea, a explicat că aplicarea prevederilor Ordonanţei 114 nu duce la scăderi de venituri salariale ale personalului medical şi auxiliar.

Citeşte şi INDEMNIZAŢIE DE HRANĂ de 347 lei pe lună. De când primesc bugetarii banii pentru BONURILE DE MASĂ

„Pentru astăzi am solicitat o întâlnire cu cele două mari federaţii sindicale din sănătate – Sanitas şi Solidaritatea. Am avut prima rundă de discuţii privitoare la problemele pe care sindicatele le ridică legate de aplicarea Ordonanţei 114. A fost o discuţie constructivă, am luat act de problemele pe care sindicatele le-au ridicat, unele dintre aceste probleme pot fi rezolvate, legate de interpretarea prevederilor ordonanţei, pentru clarificarea celorlalte probleme am stabilit o nouă întâlnire săptămâna viitoare, întâlnire la care vom prezenta şi noi anumite aspecte legate de această aplicare a Ordonanţei”, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după întâlnirea cu reprezentanţi ai sindicatelor Solidaritatea şi Sanitas.

De asemenea, ea a precizat că în prezent se fac simulări pentru a vedea, cu exactitate, care sunt nemulțumirile invocate de sindicate.

„Din punct de vedere al Ministerului Sănătăţii, aplicarea prevederilor Ordonanţei 114 nu duce la scăderi de venituri, dimpotrivă, aplicarea legii 153 merge înainte, sunt categorii de personal care nu au beneficiat de majorările salariale la nivelul medicilor şi asistenţilor medicali la nivelul 2022 cărora le cresc salariile şi implicit veniturile cu prevederile Legii salarizării”, a spus Pintea.

Ministrul a menţionat că discuţiile cu sindicatele au fost legate de personalul auxiliar, biologi, farmacişti, chimişti.

„Toate discuţiile au fost legate de personalul auxiliar şi personalul medical, farmacişti, biologi, chimişti, personalul medical, medici şi asistente medicale nu au nicio influenţă, ordonanţa nu are nicio influenţă asupra veniturilor acestor categorii de personal. Nu există scăderi de venituri prin aplicarea acestei ordonanţe”, a spus Pintea.

De asemenea, ea a explicat ă tariful orar pentru nivelul gărzilor se calculează la nivelul salariului de bază din ianuarie 2018, rămânând la acelaşi nivel, înainte de majorare