Lovitură pentru profesori înainte de Paşte. Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din învăţământ

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET" solicită Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Sărbătorile Pascale, deoarece angajații din învățământ nu vor beneficia de această facilitate. 

RomaniaTV.net
04 apr. 2018, 09:16
Lovitură pentru profesori înainte de Paşte. Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din învăţământ

Angajații din învățământ nu își vor primi salariile înainte de Paște, acuză sindicaliştii din Educaţie.

„S-a indus ideea în spațiul public că toți bugetarii își vor primi salariile în această săptămână, lucru total neadevărat. Salariații din învățământ își vor primi banii în cont după sărbători. În plus, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” solicită Ministerului Educației Naționale să ia toate măsurile necesare pentru corectarea programului de salarizare EDUSAL, astfel încât toți angajații din învățământ să-și primească salariile săptămâna viitoare. Înțelegem că, în momentul în care se fac mai multe schimbări de ordin financiar-contabil, pot apărea probleme, însă acestea trebuie remediate în regim de urgență pentru ca salariații să nu fie afectați în niciun fel”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET”, potrivit unui comunicat de presă al sindicatului.

Premierul Dăncilă: Salariile se plătesc înainte de Paşte, pensiile nu

De asemenea, ca urmare a problemelor apărute în ultima perioadă, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” solicită implicarea premeirului Viorica Dăncilă pentru soluționarea acestora.

„Cerem acest lucru deoarece situațiile apărute nu țin exclusiv de Ministerului Educației Naționale și trebuie rezolvate la nivelul Guvernului”, se mai arată în comunicat.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că salariile bugetarilor vor fi virate săptămâna aceasta înainte de Paşte, nu şi pensiile, deoarece va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie.

„Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat de virat pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, marţi, în Parlament.