Salariile medicilor vor fi majorate din 2014. Află ce măsuri va lua Ministerul Sănătăţii VIDEO

Salariile medicilor vor creşte începând de anul viitor, datorită unei măsuri propuse de ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu. Doctorii vor avea posibilitatea să lucreze în plus în acelaşi spital, numai că în regim privat. Astfel, ei îşi vor putea mări veniturile.

31 iul. 2013, 12:43
Salariile medicilor vor fi majorate din 2014. Află ce măsuri va lua Ministerul Sănătăţii VIDEO

Măsura se va aplica, în primă fază, doar în 12 spitale din întreaga ţară. Noua lege după care vor fi date salariile va intra în vigoare din primul semetru al anului viitor.

„Dumneata ai optat să fii medic cu normă întreagă de şapte ore, în spital public. Dar peste programul de lucru poţi să mai oferi servicii în propriul tău spital fără să alergi la nu ştiu câte spitale sau cabinete private, ceea ce îi oferă medicului un confort. Vorbim deci de consultaţii private, pe paturi private sau în secţii private”, a explicat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

VEZI ŞI ALERTĂ în SISTEMUL MEDICAL ROMÂNESC. 24.000 de medici vor să demisioneze

În alte cuvinte, începând cu anul 2014, 12 spitale din România vor avea secţii private unde pacienţii se vor putea trata cu asigurări private sau cu bani. Astfel, medicii vor putea lucra în plus faţă de cele şapte ore obligatorii pentru a-şi rotunji veniturile.