Salarizare bugetari 2018. Corecţiile la salariile bugetarilor şi beneficiile pentru medici, oficializate

Legea salarizării unitare a bugetarilor a primit, de curând, o altă modificare, convenită săptămâna trecută de Guvern, în urma discuțiilor cu sindicatele. Astfel, s-a rezolvat problema celor care au primit mai puțini bani ca în februarie, prin conferirea unor compensații salariale, precum și problema sporurilor din sănătate. Sunt prevăzute și indemnizații de hrană pentru învățământul superior, încadrabile în veniturile proprii ale fiecărei universități de stat.

24 mai 2018, 10:17
Salarizare bugetari 2018. Corecţiile la salariile bugetarilor şi beneficiile pentru medici, oficializate

Alte modificări la Legea salarizării unitare nr. 153/2017 au fost adoptate săptămâna trecută de Executiv, în ședința săptămânală, printr-o ordonanță de urgență care a apărut deja în Monitorul Oficial. Corecțiile sunt cuprinse în OUG nr. 41/2018, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 433 din 22 mai 2018 și se aplică deja.

Citeşte şi Premierul Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis: În mod sigur avem bani pentru salarii şi pensii

Prima soluție oferită de Guvern este o compensație salarială pentru cei care au primit mai puțini bani în mai față de nivelul din luna februarie a acestui an.

„Începând cu luna mai 2018, în situația în care veniturile salariale nete acordate potrivit prevederilor prezentei legi sunt mai mici decât cele aferente lunii februarie 2018, se acordă o sumă compensatorie cu caracter tranzitoriu care să acopere diferența, în măsura în care persoana își desfășoară activitatea în aceleași condiții. Suma compensatorie este cuprinsă în salariul lunar și nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute în art. 25 (acel procent de 30% din lege – n.red.). Suma compensatorie se determină lunar pe perioada în care se îndeplinesc condițiile pentru acordarea acesteia”, scrie în recent publicata ordonanță.

Continuarea pe avocatnet.ro.