Salata de rosii a lui Jamie Oliver! Reţeta delicioasă ce-ţi va înnebuni papilele

Daca te-ai plictisit de salata clasica de rosii iti propunem sa incerci reteta lui Jamie Oliver, pe care o vei adora, cu siguranta. Secretul ei este, insa, sa folosesti rosii proaspete, din gradina.

21 iul. 2018, 07:28
Salata de rosii a lui Jamie Oliver! Reţeta delicioasă ce-ţi va înnebuni papilele

Pentru a pregati aceasta salata de rosii ai nevoie de:

– 150 g chorizo
– cinci rosii potrivite
– doua fire de ceapa verde
– trei linguri ulei de masline
– o legatura patrunjel
– un catel usturoi
– ulei pentru prajit
– sare
– piper

Mod de preparare salata de rosii a la Jamie Oliver:

Tot ce trebuie sa faci este sa tai rosiile sub forma de felii ori de sferturi, dupa preferinta, iar mai apoi sa le combini cu ceapa verde, cu patrunjel tocat marunt, sare si piper, precum si ulei de masline.

Apoi, trebuie sa frigi un pic feliile de chorizo in putin ulei, ca sa se rumeneasca si sa devina crocante.

Mai apoi, adauga usturoiul taiat feliute in ulei, asaza feliutele de carnati crocante si usturoiul deasupra salatei de rosii.

Poti sa servesti aceasta salata delicioasa a lui Jamie Oliver fie simpla, fie cu branza ori ca garnitura langa un preparat din carne.

De asemenea, daca preferi retetele de salata de rosii reinventate, iti propunem sa incerci salata turceasca.

Ai nevoie de: doua rosii mari, un ardei gras rosu, o ceapa rosie, o lingura cu piure de rosii sau bulion, o lingura de ulei de masline, o lingura de otet din vin rosu, o lingura de patrunjel tocat, o jumatate de lingurita de coriandru tocat, o jumatate lingurita de paprika

Pentru a prepara aceasta reteta trebuie sa pui toate ingredientele la robot, sa adaugi sare si piper si sa lasi cateva secunde, la tocat marunt. Ulterior, pastreaza la frigider salata inainte de servire. E pur si simplu delicioasa.