Salată lyoneză

Pentru serile din timpul săptămânii, salata lyoneză este foarte binevenită.

RomaniaTV.net
17 mai 2018, 09:32
Salată lyoneză

Ingrediente pentru salata lyoneză:

120 g salată verde, ruptă în bucăți

60-100 g bacon tăiat felii

1 lingură oțet alb

2 ouă mari

1 ceapă medie, tăiată fin

1 lingură oțet roșu

1/2 linguriță muștar

sare

piper

Citeşte şi Paste cu parmezan în sos de smântână

Cum prepari salata lyoneză:

Pui salata verde într-un castron mare.

Într-o tigaie, rumenești la foc mediu feliile de bacon, amestecând ocazional, până devin aurii. Le transferi pe un șervet de hârtie ca să se scurgă și să se răcească. Păstrezi grăsimea din tigaie.

Pentru a prepara ouăle ochiuri, umpli o cratiță cu puțină apă, în care adaugi oțetul alb și ții pe foc până fierbe ușor. Spargi fiecare ou într-un castronaș. Cu o lingură cu găuri, amesteci apa care fierbe pentru a crea un vârtej, apoi lași să alunece primul ochi. Cu dosul lingurii, împingi imediat albușul care începe să se solidifice în jurul gălbenușului, pentru a-l ține în jurul acestuia. Repeți întocmai cu al doilea ou. Le lași să fiarbă 2-3 minute. Scoți cu grijă fiecare ou cu lingura perforată și le pui într-un castronaș cu apă caldă.

Încălzești grăsimea din tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa și o călești, amestecând, 30 secunde. Adaugi oțetul din vin roșu și muștarul și amesteci pentru a se combina. Adaugi feliile de bacon. Torni dressing-ul fierbinte peste salată și amesteci. Asezonezi cu sare și piper, după gust. Împarți salata în două boluri și așezi deasupra câte un ou fiert în apă. Sărezi și piperezi ouăle suplimentar, dacă dorești, după gust.

Află cum se prepară salata cu căpșuni și baby spanac pe clickpoftabuna.ro.