Salonul Auto de la Frankfurt 2015. Cum arată maşina care îşi schimbă forma în funcţie de viteză FOTO

Conceptele celor de la Porche, Mercedes, Honda sau Bugatti au atras toate privirile la salon, dar nu va asteptati sa le vedeti prea curand pe strazi. Masinile-concept sunt mai degraba niste materializari ale fanteziilor constructorilor.

17 sept. 2015, 12:32

Porsche, o marca germana sinonima cu masinile sport scumpe, a dezvaluit Mission E, un concept care arata ca o masina sport, dar e electrica, scrie stirileprotv.ro. Se incarca in mai putin de un sfert de ora, are o autonomie de 500 de kilometri si nu are oglinzi, bazandu-se exclusiv pe camere pentru a acoperi unghiurile moarte.

Daca suna prea frumos ca sa fie adevarat, asa si este. O astfel de masina nu va aparea probabil niciodata pe piata, dar elemente din ea se vor regasi in noile modele Porche.

Citeşte şi Salonul Auto Frankfurt. Şeful BMW a leşinat pe scenă, la lansarea noului model seria 7 VIDEO

Alt concept care a atras toate privirile este Mercedes Intelligent Aerodynamic Automobile, o masina care isi schimba forma in functie de viteza, pentru a reduce coeficientul de frecare.

Honda le vine in intampinare celor care si-ar dori in secret ca masina pe care o conduc sa fie o motocicleta. Project 2&4 este un hibrid intre cele doua, desi arata mai mult ca o masina de formula 1 mai mica. O asemenea masina este in prezent ilegala in cele mai multe tari.

Martin Petersson, designer Project 2&4: „Am incercat sa facem soferul sa se simta ca pe motocicleta, dar sa-i oferim pachetul familiar format din volan si pedale si am obtinut aspectul acesta destul de excentric”.

Bugatti a dezvaluit un concept numit Vision Gran Turismo, inspirat din jocul video cu acelasi nume. Desi arata ca din viitor, este mult mai aproape de realitate decat alte concepte de la Frankfurt.

Citeşte şi Top 5 cele mai importante premiere mondiale la Salonul Auto de la Frankfurt FOTO

Wolfgang Duerheimer, presedintele Bugatti: „Aceasta masina nu e doar o idee nebuneasca. A fost creata cu metodologia si tehnica necesara ca sa fie o masina adevarata”.

Multe dintre caracteristicile conceptului se vor regasi in succesorul seriei Veyron, careia compania i-a pus capat, urmand sa lanseze o noua super-masina.