Salonul Auto de la Paris: prezentare Honda Civic Type-R Concept

Speram să vedem la Paris versiunea finală a Hondei Civic Type-R. Ei bine, ne-am luat ţeapă. Honda a prezentat un nou concept Civic Type-R, în vreme ce modelul de serie va fi prezentat la Geneva, în primavara lui 2015.

RomaniaTV.net
07 oct. 2014, 13:02

În martie, la Salonul Auto de la Geneva, Honda a prezentat un prim prototip Civic Type-R. Vopsit în roşu, conceptul era caracterizat de un stil agresiv, dominat de un enorm eleron de carbon şi de cele 4 guri de evacuare ale sistemului de eşapament. Modelul arăta aproape de intrarea în producţie, fapt ce ne-a îndreptăţit să credem că la Paris vom vedea Civicul Type-R de serie.

 La Salonul Auto de la Paris, Honda ne “chinuie” însă cu un nou Civic Type-R Concept, de această dată vopsit în albastru. Dacă designul exterior este în mare parte neschimbat, iar interiorul rămâne în continuare un secret, acum ştim mai multe despre ce se ascunde sub caroseria “bestiei”. Japonezii renunţă la clasicul 2 litri aspirat în favoarea unui 2.0 Vtec turbo, a cărui zonă roşie începe la 7000 rpm. Puterea exactă nu este anunţată, Honda lăudându-se cu cel puţin 280 CP. Puterea va fi transmisă la roţi prin intermediul unei cutii de viteze manuală, cu 6 rapoarte. La bordul noului Civic Type-R vom găsi în premieră un buton “+R”, a cărui apăsare modifică răspunsul motorului, direcţiei şi suspensiei. “+R” este un mod destinat în principal utilizării maşinii pe circuit.

 După o perioadă în care Honda s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea vehiculelor hibride, constructorul japonez revine la valorile care l-au făcut atât de popular printre amatorii de maşini sportive din întreaga lume. În 2015 se vor lansa Civic Type-R şi Honda NSX. Adică modelele care exprimă cel mai bine spiritul Honda.