Salvamontiştii din Neamţ avertizează că în zona înaltă a judeţului a nins abundent. Turiştilor li se recomandă să nu urce pe munte

Reprezentanţii Salvamont Neamţ avertizează că, în toată zona montană din judeţ, cantităţile de zăpadă căzute au depăşit toate prognozele, iar ninsorile continuă până miercuri dimineaţă. Salvamontiştii vor verifica traseele de acces spre Vârful Toaca şi Cabana Dochia şi vor devia cel mai sigur şi facil traseu de acces, pentru a se evita o zonă predispusă la avalanşe. Până la finalizarea acestor operaţiuni, accesul spre zona înaltă nu este recomandat.

20 nov. 2018, 09:39
Salvamontiştii din Neamţ avertizează că în zona înaltă a judeţului a nins abundent. Turiştilor li se recomandă să nu urce pe munte

Potrivit Salvamont Neamţ, cantităţile de precipitaţii, sub formă de zăpadă, căzute în ultimele ore în toată zona montană a judeţului Neamţ au depăşit, practic, toate prognozele.

Astfel, stratul de zăpadă din staţiunea Durău măsoară aproximativ 40 de centimetri, iar în zona înaltă peste 70 de centimetri.

Ninsorile vor continua până miercuri dimineaţă.

„Imediat după stabilizarea situaţiei, specialişti din cadrul serviciului vor inspecta, ca de fiecare dată în situaţii similare, traseele de acces spre Vf. Toaca şi Cabana Dochia în vederea stabilirii gradului de risc şi eventual necesitatea închiderii unor trasee. Se va monta şi sectorul de plasă de protecţie, iar traseul de acces (cel mai sigur şi mai facil) Izvorul Muntelui Curmătura Lutul Roşu – Dochia va fi deviat ca în fiecare an în porţiunea terminală pentru a se evita Jgheabul Dochiei care este predispus la avalanşe”, arată reprezentanţii Salvamont Neamţ.

Conform sursei citate, până la finalizarea acestor operaţiuni menite să prevină accidentele montane şi să crească gradul de siguranţă al traseelor turistice, accesul spre zona înaltă este nerecomandat.