Salvamontiştii din Poiana Braşov îi avertizează pe schiori că în Masivul Postăvarul consistenţa zăpezii se schimbă de la o zona la alta

Serviciul Salvamont din Poiana Braşov îi avertizează pe cei care doresc să schieze în Masivul Postăvarul că, de la o zonă la alta, consistenţa stratului de zăpadă se schimbă foarte mult, existând porţiuni unde lăţimea pârtiei se îngustează.

04 apr. 2018, 08:35
Salvamontiştii din Poiana Braşov îi avertizează pe schiori că în Masivul Postăvarul consistenţa zăpezii se schimbă de la o zona la alta

”În aceste condiţii schiaţi cu viteză mai mică decât o faceţi de obicei, respectaţi semnificaţia indicatoarelor ”Ocolire”, ”Pârtie închisă” şi ”Zonă cu zăpadă insuficientă”, iar în cazul în care zăpada este moale şi grea nu bruscaţi schiurile pentru a nu solicita şi mai mult articulaţiile genunchilor”, transmis reprezentanţii Serviciului Salvamont din Poiana Braşov.

În partea superioară a Masivului Postăvarul toate pârtiile sunt deschise, iar în partea inferioară există porţiuni de coborâre mai înguste, doar pe pârtia Drumul Roşu şi pârtia Sulinar. De asemenea, este deschisă pârtia Bradul, unde stratul de zăpadă a ajuns la 30 de centimetri.

Potrivit comunicatului, în partea superioară a Masivului Postăvarul, până în Platoul Ruia, stratul de zăpadă măsoară între 90-100 de centimetri, iar în partea inferioară, sub Platoul Ruia, stratul de zăpadă este cuprins între 30-80 de centimetri. Pârtiile Lupului şi Stadion sunt impracticabile.

Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează până la ora 16,00, iar închiderea pârtiilor se face în jurul orei 16,30. Miercuri funcţionează telecabina Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiul Bradul. În staţiune se înregistrau în dimineaţa zilei de miercuri 10 grade Celsius şi era senin, aceeaşi temperatură fiind şi în Masivul Cristianul Mare.

Citeşte şi O persoană, accidentată în Munţii Făgăraş, 11 turişti rătăciţi pe un traseu închis din Munţii Bucegi