Salvările ajung cu greu la solicitări din cauza drumurilor impracticabile VIDEO

În Vaslui, gheaţa şi poleiul le dau de furcă lucrătorilor de pe ambulanţă. În ultimele zile, în judeţul Vaslui a nins, apoi a plouat, iar din cauza temperaturilor care au scăzut foarte mult în timpul nopţii, drumurile au fost acoperite de gheaţă.

RomaniaTV.net
21 ian. 2012, 09:34
Salvările ajung cu greu la solicitări din cauza drumurilor impracticabile VIDEO

Primele probleme s-au şi ivit în dimineaţa zilei de sâmbătă. O salvare care trebuia să ajungă la un bărbat ce avea nevoie de dializă s-a împotmolit şi nu a mai putut înainta, iar cea de-a doua ambulanţă a reuşit să transporte bolnavul la spital după trei ore de la solicitare.

În ultimele zile, în judeţul Vaslui a nins, apoi a plouat, iar din cauza temperaturilor care au scăzut foarte mult în timpul nopţii, drumurile au fost acoperite de gheaţă.

A fost foarte dificil datorită drumului acoperit de polei. O plouat şi-o-ngheţat şi s-o făcut polei. Pe jos e sticlă aşa că o trebuit să folosim lanţurile. Şi aşa de-abia, de-abia am ajuns. Se intră foarte greu mai ales în satele unde-i puţină pantă„, a spus Ion savin, ambulanţier SAJ Vaslui.

Pentru a transporta un bolnav care avea nevoie urgent de dializă, două ambulanţe au fost trimise în satul în care se află bărbatul. Prima s-a oprit însă în drum. La mai bine de trei ore de la solicitare, pacientul a ajuns în stare stabilă la spital, cu cea de-a doua maşină.

Era într-o stare destul de gravă. Avea saturaţie mică, tensiunea mare, respira foarte greu. Probabil ar fi făcut insuficienţă respratorie„, a declarat Ioana Lupeică, medic SAJ.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au fost trei solicitări la care ambulanţele au ajuns cu mare întârziere, din cauza şoselelor acoperite cu gheaţă.