Samsung confirmă că angajaţii săi fac LEUCEMIE şi TUMORI PE CREIER: Compania şi-a prezentat scuzele VIDEO

După 11 ani de procese şi negocieri între compania coreeană şi o parte din angajaţi, respectiv familiile acestora, Samsung şi-a prezentat în mod oficial scuzele legat de bolile contractate şi decesele ca urmare a condiţiilor de lucru din propriile fabrici, informează News.ro.

23 nov. 2018, 17:12
Samsung confirmă că angajaţii săi fac LEUCEMIE şi TUMORI PE CREIER: Compania şi-a prezentat scuzele VIDEO

Scuzele oficiale au făcut parte din înţelegerea la care cele două părţi au ajuns în urma unui proces de mediere. Co-preşedintele Kim Ki-nam a făcut o plecăciune în cadrul unei conferinţe organizate vineri la Seoul pentru a exprima regretul personal şi al companiei pe care o reprezintă. 

Samsung se scuză pentru faptul că nu a oferit condiţiile necesare în fabricile sale de cipuri şi LCD-uri pentru a evita îmbolnăvirea şi decesul unora dintre angajaţi.

Acordul presupune şi plata de compensaţii pentru toate incidentele petrecute începând cu 1984 în fabricile companiei. Un exemplu cinic este calcularea unei compensaţii în valoare de 132.000 de dolari pentru un angajat îmbolnăvit de leucemie.

Compensaţiile convenite acoperă avorturile şi bolile transmise urmaşilor.

Leucemia şi tumorile pe creier sunt unele din afecţiunile contractate de angajaţi în legătură directă cu condiţiile de lucru din fabricile de LCD-URI şi semiconductori.

Lupta în instanţă a început în 2007, când tatăl unei angajate Samsung care a decedat din cauza leucemiei a refuzat înţelegerea propusă atunci de gigantul coreean.

De atunci, câteva zeci de angajaţi Samsung s-au organizat pentru a cere pe cale legală condiţii mai bune şi compensaţii. Unii dintre aceştia au rămas fără capacitatea de a munci în urma muncii, existând exemple în care angajaţii au fost nevoiţi să-şi vândă casele pentru a plăti spitalizarea.