Samsung Galaxy S9, lansat duminică. Cât va costa şi care sunt caracteristicile noului model

Samsung Galaxy S9 a fost lansat duminică, 25 februarie, la Barcelona. Smartphone-ul va veni cu o cameră foto redesenată, specificații de top, dar și un preț mai mare în lupta cu iPhone X și iPhone 8 de la Apple.

24 feb. 2018, 16:50
Samsung Galaxy S9, lansat duminică. Cât va costa şi care sunt caracteristicile noului model

Galaxy S9 va avea de același design ca și predecesorul său, Galaxy S8, dar spre deosebire de acesta Samsung a refăcut partea din spate, unde se află camera foto și senzorul de amprentă. Astfel, senzorul de amprentă se află acum sub cameră și nu mai există riscul să mânjești cu degetul camera când încerci să-l deblochezi. La modelul precedent, cât și la Note 8, Samsung a plasat senzorul de amprentă lângă aceasta.

Camera va avea 12 megapixeli şi va avea doi senzori, unul pentru lumină scăzută și altul pentru lumină puternică. În față va fi o cameră de 8 megapixeli pentru selfie-uri și apeluri video.

La capitolul specificații, dispozitivul vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 845, cel mai rapid procesor din lume, cel puțin până la lansarea viitorului iPhone. Altă variantă va avea un procesor Exynos 8895 proiectat chiar de către Samsung.

Citeşte şi Prima imagine oficială cu Samsung Galaxy S9

Carcasa vine acum și într-o variantă mov, pe lângă bleu și negru. Galaxy S9 va fi, la rândul său, rezistent la apă și va avea încărcare wireless. Samsung Galaxy S9 va costa, însă, ceva mai mult decât ne-am aştepta. Modelul S9 va costa 841 de euro, iar S9+ va costa 997 de euro. Spre comparație, Galaxy S8 a fost lansat la 799 de euro, iar Galaxy S9 Plus la 899 de euro.

Smartphone-ul va fi prezentat duminică la Mobile World Congress 2018, care se desfășoară la Barcelona, iar în România va fi prezentat marți 6 martie.