SĂNĂTATE: Află care este cea mai sănătoasă parte din legume şi ce NU trebuie să arunci

Pentru o dietă echilibrată trebuie să consumăm multe fructe şi legume proaspete. Uneori, însă, partea din legumă sau din fruct cu cele mai mari beneficii asupra sănătăţii este aruncată. 

04 mart. 2014, 07:29
SĂNĂTATE: Află care este cea mai sănătoasă parte din legume şi ce NU trebuie să arunci

Iată ce părţi nu trebuie să arunci din fructe şi legume deoarece sunt pline de vitamine şi antioxidanţi:

1. Coaja mărului. În coaja mărului se află un antioxidant numit „quercetină”. Acesta oferă beneficii plămânilor şi creierului. Coaja de măr este, de asemenea, mai bogată în fibre decât pulpa fructului, scrie adevarul.ro care citează Huffington Post.

2. Coaja portocaleiConform unui studiu din 2004, o substanţă din coaja portocalei sau a altor citrice poate avea efecte benefice asupra colesterolului, chiar mai puternice decât ale medicamentelor. Mai mult, compuşii cojii citricelor, numiţi „flavonoizi polimetoxilaţi”, pot avea şi acţiune protectoare asupra inimii.

Citeşte şi Cele mai bune alimente pentru detoxifierea organismului

3. Frunzele sfeclei. Această plantă a fost cultivată, la început, pentru frunze, deoarece acestea sunt o sursă importantă de fibre, calciu, fier, vitamina A şi K.

4. Coaja pepeneluiPepenele roşu conţine un aminoacid numit „L-citrulină” care îmbunătăţeşte performanţele atletice şi uşurează durerea musculară. Citrulina, care ajută şi la îndepărtarea nitrogenului din sânge, a fost descoperită şi în coaja pepenelui.

5. Coaja cartofuluiCoaja cartofului este o bună sursă de fibre, vitamina B, C, fier, calciu şi potasiu.

Citeşte şi Postul Paştelui. Sfaturi cum să mâncăm sănătos în următoarele şapte săptămâni