Sănătatea te provoacă să faci mişcare oriunde ai fi

Niciodată să nu spui „eu nu pot"! Sănătatea este mai presus de orice și cu un minimum de voință poți reuși să combați efectul neplăcut al sedentarismului chiar și la tine la birou.

13 nov. 2017, 06:35
Sănătatea te provoacă să faci mişcare oriunde ai fi

Este vineri, majoritatea suntem cu gândul la weekend și la cele câteva ore în plus de odihnă.

După o săptămână agitată, o relaxare bine meritată, ar zice cineva. Nimic mai corect de atât! Însă echipa Click!Sănătate te invită la o nouă rundă de mișcare.

Colegii noștri au răspuns rând pe rând afirmativ la apelul de a combate efectele neplăcute ale sedentarismului la birou, și profită de orice moment de pauză pentru a face puțină mișcare.

Dieta singură nu-ți aducă rezultatele sperate Știi că la finalul curei de slăbit ceea ce ai dat jos va reveni odată cu întoarcerea la vechile tale obiceiuri culinare. Îmbină utilul cu plăcutul, socializează în timp ce ajuți la eliberarea de endorfine și păstrează-ți starea de bine de după minutele de mișcare pe parcursul întregii zile.
Lucrează spatele și picioarele

Pentru exercițiul acesta poți să te ajuți sau nu de o minge de fitball, sau orice alt obiect pe care să îl susții în brațe.

Din poziția stând, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, ținând mingea între palme orientată spre direcția înainte execută o genuflexiune. În timp ce faci genuflexiunea rotește brațele spre exteriorul corpului. În felul acesta vei lucra atât musculatura spatelui, cât și picioarele și fesierii.

Astăzi, am convins un alt coleg că mișcarea la birou chiar poate fi distractivă și extrem de sănătoasă. Privește în video-ul de mai jos și alătură-te și tu inițiativei noastre!

Ai grijă de spatele tău!

Statul foarte mult pe scaun poate avea consecințe neplăcute pentru spate, astfel că este necesar ca din când în când să faci puțină mișcare pentru a te destinde și a avea grijă de sănătatea coloanei.

Pentru acest exercițiu ai nevoie de un punct de sprijin, fie că este o masă sau un scaun pe care să îți sprijini antebrațele. Ține spatele drept și ridică în același timp mâna și piciorul opus ei.

„Nu ai nevoie de foarte multe pentru a face un pic de mișcare. Îți trebuie doar voință”, ne-a spus Mirela la finalul exercițiului.

De voință nu duce lipsă nici colegul ei, care a acceptat provocarea de a i se alătura.

Dacă ai găsit partenerul de „lucru” atunci trebuie să urmezi pașii următori:

Stând față în față, de preferat în jurul unei mese, vă sprijiniți antebrațele pe masă și ridicați în același timp mâna și piciorul aferent ei. Lucrează fiecare parte, câte 10 repetări apoi schimbă partea.

Privește cum au făcut cei doi colegi în video-ul de mai jos:

Nu neglija beneficiile aduse de mișcare și ține cont că un organism sănătos are nevoie de o alimentație sănătoasă, hidratare, mișcare, odihnă și multă voie bună.

Până vinerea viitoare îți dorim succes și să ai parte de cât mai multă mișcare!

Află de ce accesorii ai nevoie pentru a face sport acasă pe clicksanatate