SĂNĂTATEA TA: Tratamente naturiste cu tinctură de propolis şi miere

Produsele apicole conţin toate elementele nutritive necesare organismului uman, obţinute în condiţii biologice. Sunt uşor asimilabile şi acoperă toate necesităţile corpului uman. Produsele apicole recuperează toate lipsele şi carenţele din organism.

03 nov. 2014, 16:03
SĂNĂTATEA TA: Tratamente naturiste cu tinctură de propolis şi miere

1. Miere de albine pentru bronsita. Urmare a unei raceli netratate sau a unor alte afectiuni, bronsita poate da nastere la complicatii mult mai severe, care vor necesita eforturi mult mai mari de tratament, scrie curademiere.ro.

Mierea de albine consumata impreuna cu ceai de patlagina (cate 3 linguri pe zi) se pastreaza in cavitatea bucala si se inghite portionat, dupa circa 5 minute. In timpul tratamentului, bolnavul trebuie sa evite aerul rece, bauturile reci, alcoolul, fumatul si sa inlature din meniu alimentele condimentate.

Citeşte şi Efectele benefice ale lăptişorului de matcă după vârsta de 50 de ani

2. Tinctura de propolis pentru acneea juvenila. Fiind o afectiune neplacuta, des intalnita, total inestetica si care poate lasa urme dezagreabile pe viata, pentru a o trata trebuie sa evitam in primul rand stoarcerea sau ruperea cosurilor. Tratamentul acneei juvenile se incepe cu spalarea tenului cu un ceai (decoct) facut din: tintaura, coada-calului, iedera, menta, pelin si galbenele, la care se adauga o lingura de otet de mere.

Dupa zvantare, se tamponeaza usor pielea cu tinctura de propolis 15%. Seara, inainte de culcare, se maseaza usor pielea obrazului cu o pomada de propolis. Dupa cateva zile, se va observa aparitia unui ten de invidiat.

3. Afectiuni ale cavitatii bucale. Datorita alimentatiei incorecte, a consumului de alcool, a fumatului si a altor factori nocivi, in cavitatea bucala apar inrosiri ale mucoasei, pete albe dureroase, limba incarcata, dureri ale gingiilor, mirosuri neplacute, jena in procesul de masticatie, slabirea danturii, carii dentare. Pentru a trata aceste prime semne de boala, trebuie sa luam urmatoarele masuri:

  • Ceaiuri din galbenele, trandafiri de dulceata (flori), musetel, coada-soricelului. Acestea se beau ca atare sau se face gargara, cat mai mult posibil
  • Badijonari cu tinctura de propolis pe locurile vulnerabile
  • Plimbarea prin cavitatea bucala a unei lingurite de miere de albine de tei circa 5 minute, care apoi se inghite

Citeşte şi Lucruri pe care, probabil, nu le ştiai despre miere