Sancţiuni DRASTICE la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Ce MĂSURI au luat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii

Ancheta Ministerului Sănătății derulată la Spitalul de Pediatrie Pitești s-a încheiat. În acest caz au fost aplicate sancțiuni atât la nivelul șefei asistenților, cât și managerului Spitalului de Pediatrie Pitești.

11 feb. 2016, 15:33
Sancţiuni DRASTICE la Spitalul de Pediatrie Piteşti. Ce MĂSURI au luat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătății a comunicat că nu au fost detectate indicii care să arate îmbolnăvirea celor 15 copii aflați internați la București cu vreo bacterie luată din unitatea spitalicească. Însă, pentru că au fost descoperiți în saloane copii internați cu afecțiuni diverse, cum ar fi afecțiuni respiratorii cu enterocolite, ministerul a aplicat sancțiuni atât la nivelul șefei asistenților, cât și managerului Spitalului de Pediatrie Pitești, scrie ziarobiectiv.ro.

Citeşte şi Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului fetiţei de un an cu sindrom hemolitic uremic

Conform celor de la Ministerul Sănătății, sancțiunile au fost de ordin financiar, cea mai mică însumând 500 lei. Dintre toate cele aplicate, cea mai mare i-a fost atribuită managerului spitalului.

La 5 copii s-a constatat că sunt infectaţi cu rotavirus. La un singur copil bacteria E-coli, copil care a decedat la spital. 7 copii sunt la această oră sub dializă, restul fiind într-o stare ameliorată„, a declarat reprezentantul Ministerului Sănătăţii, Victor Strâmbu, referitor la starea de sănătate a copiilor, marea majoritate din Argeş, internaţi la Marie Curie din Bucureşti.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii spune că nu apa îmbuteliată sau laptele praf ar fi cauza, întrucât nu s-a folosit acelaşi tip de lapte sau aceeaşi marcă de lapte la toţi copiii, potrivit ziarulprofit.ro.

Citeşte şi ALERTĂ MEDICALĂ în Argeş. Alţi 13 bebeluşi au ajuns la spital. Ministerul Sănătăţii face ANCHETĂ UPDATE