Ankara: Sancţiunile americane impuse Turciei şi Rusiei sunt politici nelegitime

Sancţiunile economice americane împotriva Turciei şi Rusiei sunt parte a unei "politici nelegitime", a declarat marţi, la Ankara, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează.

14 aug. 2018, 15:13
Ankara: Sancţiunile americane impuse Turciei şi Rusiei sunt politici nelegitime

Sancţiunile economice americane împotriva Turciei şi Rusiei sunt parte a unei „politici nelegitime”, a declarat marţi, la Ankara, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează dpa.

„Considerăm politica de înăsprire a sancţiunilor ca fiind nelegitimă, dictată decisiv de dorinţa de a domina pretutindeni şi totul, de a dicta politica, de a face ordine în treburile lumii fără a fi de acord cu nimeni”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, potrivit Agerpres.

Statele Unite se folosesc de sancţiuni pentru a obţine câştiguri incorecte la nivel mondial, a adăugat Lavrov.

Săptămâna trecută, Washingtonul a impus noi sancţiuni atât împotriva Moscovei, cât şi a Ankarei. În cazul Turciei, preşedintele american Donald Trump a dublat tarifele la importurile de oţel şi aluminiu. Lira, care a fost slăbită luni de zile, s-a prăbuşit, atingând luni cel mai scăzut nivel al ultimilor 13 ani, potrivit Agerpres.

La rândul său, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a cerut Washingtonului să pună capăt „erei hărţuirii”. Statele Unite trebuie „să asculte îngrijorările altor ţări şi să-i accepte pe toţi ca egali”, a mai spus el.

Potrivit unui comunicat publicat duminică de Ministerul de Externe rus, întâlnirea de marţi dintre Lavrov şi Cavusoglu face parte din pregătirile pentru summitul din 7 septembrie privind Siria, găzduit de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, la care urmează să participe oficiali din Rusia, Germania şi Franţa.