Sanofi Pasteur acceptă furnizarea de vaccin antirabic în condiţiile propuse de MS

Sanofi Pasteur a decis să accepte furnizarea pe plan local de vaccin antirabic Verorab în condițiile propuse de către Ministerul Sănătății.

15 dec. 2015, 20:51
Sanofi Pasteur acceptă furnizarea de vaccin antirabic în condiţiile propuse de MS

„Având în centrul preocupărilor sănătatea publică din România, Sanofi Pasteur a decis să accepte furnizarea pe plan local de vaccin Verorab (vaccin antirabic inactivat, pulbere și soluție pentru suspensie injectabilă, pachet de 5 fiole incolore, cu o singură doză de pulbere, și 5 fiole de 0,5 ml soluție pentru suspensie injectabilă), în condițiile propuse de către Ministerul Sănătății. Decizia Sanofi Pasteur s-a bazat pe preocuparea noastră constantă pentru sănătatea publică și pentru sănătatea fiecărui pacient român. Sanofi Pasteur a acționat întotdeauna în conformitate cu legile locale. Confirmăm încă o dată că întreaga documentație de preț pentru vaccinurile Sanofi Pasteur a fost înaintată autorităților locale în deplină conformitate cu legislația și reglementările actuale. Sanofi Pasteur dorește să reconfirme disponibilitatea stocurilor de vaccin antirabic Verorab necesare pentru a satisface cererile spitalelor din România”, informează un comunicat de presă al companiei.

Purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, preciza, la sfârșitul lunii noiembrie, că stocurile de vaccin antirabic și antitetanos la această unitate medicală s-au epuizat.

„Este o sincopă pe termen mai lung, pentru că Ministerul Sănătății renegociază prețul cu producătorii de vaccin. Nu numai pentru antirabic este valabilă această problemă, pentru toate produsele biologice. Până nu se încheie procedura de renegociere a prețului, noi nu putem să îl cumpărăm. Noi avem bani, ei îl au în depozit (n.r. — vaccinul), dar nu putem să îl cumpărăm. Această problemă ține de aproximativ două luni”, explica atunci medicul.

Citeşte şi Spitalele din Suceava au rămas fără vaccinuri antitetanos şi antirabic