Space X are soluţia pentru salvarea copiilor thailandezi din tunelurile peşterii: un submarin personalizat

Şeful Space X a publicat o serie de posturi pe Twitter prin care nu doar promite, dar explică tehnic cum se poate construi un submarin personalizat de dimensiuni suficient de mici pentru a se strecura prin tunelurile peşterii şi a transporta câte o persoană o dată.

09 iul. 2018, 05:53
Space X are soluţia pentru salvarea copiilor thailandezi din tunelurile peşterii: un submarin personalizat

Submarinul va folosi un tub cu oxigen lichid şi va avea carena construită dintr-o rachetă de tip Falcon dezvoltată de Space X. Acesta va fi robustă dar suficient de manevrabilă pentru a fi ghidată prin tunele de doi scufundători.

În interiorul submarinului vor exista mai multe compartimente în care vor putea fi plasate greutăţi suplimentare pentru a se regla flotabilitatea în funcţie de viteza şi curenţii apelor, potrivit news.ro.

Conform şefului Space X, construcţia efectivă a submarinului ar trebui să dureze 8 ore. Acesta va fi transportat în Thailanda, într-un drum care va dura 17 ore, şi va fi însoţită de mai mulţi ingineri de la Space X şi Boring Company, ambele companii deţinute de Musk.

Citeşte şi Primii 4 copii au fost scoşi din peştera unde au stat blocaţi două săptămâni în Thailanda. Operaţiunea, reluată peste câteva ore UPDATE

Pe 23 iunie, în Thailanda, 12 copii, membri ai unei echipe de fotbal, împreună cu antrenorul lor, au rămas blocaţi într-o peşteră pe care o explorau, după ce apa a inundat galeriile. Din cauza faptului că în peştera care nu a fost niciodată cartografiată există mai multe fluxuri de apă care par să nu fie legate între ele, până acum nu s-a reuşit salvarea celor blocaţi. Până acum au avut loc mai multe încercări de salvare, într-una dintre acestea pierzându-şi viaţa un militar care reuşise să aducă în peşteră tacuri de aer pentru cei 13.