Săptămâna începe cu maxime de 33-34 de grade, însă marţi vremea se strică VEZI PROGNOZA PE 3 ZILE

Luna iunie a început cu temperaturi de mijloc de iulie, dar situaţia nu rămâne aşa. După un val de căldură, urmează un val de instabilitate, când maximele scad brusc. De marţi, vremea se răceşte şi cu 9 grade. La jumătatea săptămânii, vremea va fi de-a dreptul răcoroasă, însă, spre finalul acesteia, aversele se mai domolesc.

RomaniaTV.net
02 iun. 2012, 14:03
Săptămâna începe cu maxime de 33-34 de grade, însă marţi vremea se strică VEZI PROGNOZA PE 3 ZILE

Luni, vară în toată regula. Cel puţin în Câmpia Română este aproape caniculă, cu temperaturi ce ating la amiază şi 33-34 de grade. De altfel, răcoare mai e doar prin zona litoralului, unde maximele încă se mai menţin pe la 24-26 de grade. În plus, soarele este necruţător, norii abia dacă se încumetă pe cer şi doar, pe seară, peste jumătatea de vest a ţării, la munte şi nord-est se anunţă din nou ploi răcoritoare, rapide, cu fugegre şi tunete şi chiar vânt.

Bucureştenii au luni soare cât cuprinde. Ne putem petrece, aşadar această zi liberă în parc, pentru norii sunt de decor, iar maxima urcă la 32-33 de grade. E drept, după amiază, am putea să avem parte de câţiva stropi de ploaie rapizi.

Luni, la munte, mercurul din termometre urcă spornic la înălţime. Şi la propriu, şi la figurat. Cu alte cuvinte, la munte este cald şi frumos, ca pentru o zi de luni liberă. Soarele e la el acasă pe crestele carpatine şi abia după amiază, parcă special ca să nu regretăm revenirea în oraş, norii vor strânge rândurile pentru a lăsa ceva ploi scurte, de vară, cu vânt şi descărcări electrice. Vor fi chiar condiţii de grindină mai ales în Carpaţii Occidentali şi în cei Meridionali, dar în rest, astfel de fenomene vor fi doar izolate.

La mare, turiştii au parte de încă un strat de bronz. Vremea ţine cu cei care tânjeau după soarele de la malul mării, iar maximele urcă spornic la 24-26 de grade Celsius. E drept, la ţărm sunt cam puţine grade, doar 18-21, ca să fie prea plăcută o baie în apa mării după câteva ore de baie de soare.

Marţi, ploile puternice, cu fulgere şi cu vânt puternic revin în forţă. Vorbim, aşadar, de ploi torenţiale peste majoritatea regiunilor, cu cantităţi de apă mari şi asociate cu grindină la nivel izolat. Revenirea ploilor va reduce şi dina vântul maximelor, aşa că valorile termice scad şi cu 8-9 grade faţă de luni. Aşadar, vor fi valori între 19-20 de grade în Dealurile de Vest până la cel mult 31 în Bărăgan şi Podişul Moldovei. 

În Capitală, ploile răzbună zilele frumoase de Rusalii. Maxima scade la 27-28 de grade, iar aversele cu descărcări electrice şi vânt, preiau puterea.

Vremea continuă să fie rece şi ploioasă şi miercuri în aproape toată ţara, dar mai ales în jumătatea de nord-est a ţării, unde fulgerele, tunetele şi vântul ţin agenda întregii hzile. Maximele mai scad puţin, la valori între 14 grade în nordul Moldovei şi 24 cel mult în sudul extrem.

În Capitală, ziua de miercuri vine cu vreme rece, ploi şi o maximă de cel mult 23 de grade.

De joi, vremea pare să se mai îmbuneze. Ploile se rezumă doar la est şi nord, dar nu mai acoperă suprafeţe mari, iar maximele începe să adune grade de la o zi la alta. Aşa că vom avea parte din nou de valori de 28 de grade joi, iar vineri de aproximativ 30 în sud şi în prima zi de weekend. Aşadar, încheiem săptămână cu ploi puţine, şi temperaturi agreabile.