Şapte artişti români lăudaţi în străinătate: "Sunt vocea unei generaţii"

Publicat: Miercuri, 08 Ianuarie 2014 11:47 // Actualizat: Miercuri, 08 Ianuarie 2014 11:47 // Sursa: romaniatv.net

Şapte artişti din România sunt apreciaţi pentru munca lor, desenele lor fiind considerate un nou fenomen online care reprezintă nouă generaţie de artă de către publicaţia Art Times Journal.

"Pencil Nex încearcă să reînvie arta şi cultura românească după aproape 40 de ani de luptă în regimul comunist. Aceşti tineri artişti români ies în evidenţă ca o voce a unei generaţii, luând atitudine în faţa corupţiei politice din România, aducând în atenţia ochiului public ceva plăcut", se menţionează în articol.

Pencil Nex este un proiect bazat pe cultură şi artă ca un răspuns pentru o nevoie vizibilă de lucruri frumoase care au o poveste în spate, care nu sunt făcute doar de dragul de a fi realizate şi pentru o dorinţă de a deţine ceva unic, aşa cum se descriu fondatorii proiectului.

Artişti creează diverse tipuri de artă, de la portrete de personalităţi, dar şi ale oamenilor obişnuiţi, desene cu diverse mesaje, caricaturi cu politicieni sau anumite evenimente care îi afectează pe români şi nu numai.

"Noi considerăm că fără artă şi cultură nu poţi avea o societate, ci o populaţie. O populaţie care nu va înţelege nevoia de a trăi într-o ţară civilizată şi o lume mai bună", a declarat Cristina Borbely, co-manager al proiectului Pencil Nex.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
artă artă românească artisti romani artisti romania laudati
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 ian 15:18
...“Pencil Next”, prin care creaza  diverse tipuri de opere, care au in spate o poveste. Cititi mai multe despre acest subiect aici. ...
08 ian 20:09
Răspunde | Votează email 0 email
mihaela
Sunt pe departe cei mai talentati si entuziasmati tineri artisti romani! Ii urmaresc de ceva timp si ma impresioneaza mereu cu modul in care reusesc sa se exprime prin arta si sa promoveze numai lucruri frumoase. bravo lor
08 ian 12:01
... Şapte artişti din România sunt apreciaţi pentru munca lor,...
1
EUR
4.6485
RON
13 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H