Şapte părţi ale corpului pe care NU trebuie să le atingi

Exista cateva parti ale corpului nostru care au roluri ingrate, asa ca este bine sa le ai in vedere. Daca vrei sa reduci raspandirea bolilor si a bacteriilor periculoase, iata care sunt cele sapte parti ale corpului pe care trebuie sa te feresti sa le atingi.

RomaniaTV.net
29 aug. 2015, 04:32
Şapte părţi ale corpului pe care NU trebuie să le atingi

Cele 7 parti ale corpului expuse bacteriilor 

Unele dintre aceste parti ale corpului nu vor fi o surpriza pentru tine. Altele, in schimb, te vor face sa eziti cand vei vedea cate bacterii ai raspandit fara sa iti fi dat seama. 

Ai grija pe unde iti pui mainile, evitand atingerea acestor sapte zone: 

FATA: 

Fata ta – oglinda sufletului – este de fapt una dintre cele mai murdare parti ale corpului. Fata ta se afla in contact cu multe lucruri de-a lungul unei zile, de la ecranul telefonului pana la o usa de care te lovesti accidental. Bacteriile luate pot fi raspandite oriunde in corp, daca iti atingi fata . 

URECHILE: 

Interiorul urechii este motorul auzului. Daca te joci cu el, s-ar putea sa ramai cu un zgomot neplacut in cap pentru tot restul vietii tale. Nu introduce vreodata ceva in urechile tale, caci aceasta parte a corpului are un sistem propriu de igiena. Daca intampini probleme, contacteaza mai bine un medic decat sa iti pui singur un diagnostic. 

OCHII: 

Ochii sunt umezi si ofera bacteriilor o usa deschisa catre restul corpului tau. Nu freca, nu baga degetele, nu atinge. Daca nu porti lentile de contact, nu exista niciun motiv sa iti atingi ochii. 

GURA: 

La fel ca in cazul ochilor, gura poate raspandi boala in corpul tau intr-un ritm alert. Gandeste-te cate bacterii exista pe mainile tale – chiar vrei sa ajunga in gura ta si sa se inmulteasca rapid? 

INTERIORUL NASULUI: 

Nu conteaza cat de tare te mananca nasul, tine-ti degetele la distanta! Pielea din interiorul nasului este extrem de fragila. Scarpinatul accidental al interiorului nasului poate raspandi infectii ce te poti imbolnavi. 

PIELEA DE SUB UNGHII: 

Bateriile iubesc pielea de sub unghii. Este un loc ferit, rareori curatat atat cat ar trebui, unde se pot ascunde linistite. Decat sa iti cureti pielea, mai bine incearca sa ai unghiile cat mai scurte ca sa eviti raspandirea bolilor. 

POSTERIORUL (FUNDUL): 

Te asteptai la asta, nu-i asa? Tot felul de bacterii neplacute traiesc in tractul digestiv. In afara faptului ca trebuie sa fii atent dupa ce folosesti toaleta, mainile tale nu trebuie sa stea la spate. Spala-le bine dupa ce ai fost la baie ca sa eviti raspandirea bacteriilor in corp sau pe alte suprafete din jurul tau. 

Corpul tau este templul tau. Protejeaza-l prin mentinerea mainilor curate si fara bacterii. Daca esti atent cu cele sapte parti ale corpului mentionate si daca pastrezi igiena mainilor tale, iti poti imbunatati sanatatea in mod considerabil. (secretele.com