Sărbătoare mare sâmbătă, cine respectă interdicţiile scapă de boli. Este pomenit sfântul are alungă viciile şi patimile

Sfântul Cuvios Memnon, făcător de minuni, este pomenit, an de an, pe 19 mai, în Biserica Ortodoxă. Sfântul Memnon este mai puțin cunoscut, însă a rămas în sufletele credincioșilor drept ocrotitor, cel care alungă patimile.

18 mai 2018, 12:24
Sărbătoare mare sâmbătă, cine respectă interdicţiile scapă de boli. Este pomenit sfântul are alungă viciile şi patimile

Ortodoxe
Sf. Sfinţit Mc. Patrichie, episcopul Prusiei; Sf. Cuv. Memnon

Greco-catolice
Sf. ep. Patriciu şi cei împreună cu el 

Romano-catolice
Sf. Celestin al V-lea, pp. 

Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, pomenit în calendarul creştin ortodox la 19 mai, a fost episcop în cetatea Prusa din provincia Bitinia, în vremea persecuţiilor anticreştine ordonate de Iulian Apostatul (361-363).

În această cetate exista un izvor de ape termale unde se tratau diferite boli şi unde se construise un templu închinat zeului medicinii, Asclepios. Se obişnuia ca cei vindecaţi să aducă ofrande în acest templu, drept mulţumire pentru binefacerea primită.

Astfel s-a întâmplat şi cu prefectul Bitiniei, Iuliu, care vindecându-se de o anumită boală a adus jertfe în templu şi a ordonat ca toţi cetăţenii să îi urmeze exemplul.

Silit să intre în templu, episcopul creştin a refuzat să jertfească, defăimând credinţa în idoli. A fost aruncat în apele fierbinţi şi, ieşind nevătămat a fost decapitat împreună cu alţi trei slujitori ai bisericii locale, preoţii Acachie, Meneandru şi Polien. 

Rugăciunea la Sfântul Memnon te scapă de vicii și patimi.