SĂRBĂTORI DE IARNĂ. Cât costă o vacanţă exotică la plajă, de Crăciun şi Revelion

SĂRBĂTORI DE IARNĂ. Românii care nu și-au pus deja la punct planurile pentru Crăciun și Revelion mai au de unde să aleagp. Un lucru inedit însă este preferința lor tot mai mare pentru destinațiile exotice. Așadar, în vreme ce în țară ninge, unii își petrec sărbătorile de iarnă pe cele mai frumoase și însorite plaje din lume. 

25 oct. 2016, 15:43
SĂRBĂTORI DE IARNĂ. Cât costă o vacanţă exotică la plajă, de Crăciun şi Revelion

SĂRBĂTORI DE IARNĂ. „E o tendință, o modă, să mergi de Revelion, într-un loc cald. Important de menționat este totuși că această creștere poate fi spectaculoasă ca procent, dar ca număr de persoane nu e atât de mare. Cred că sunt undeva sub 5.000 de oameni care își permit să facă asta, pentru că prețurile sunt totuși, prohibitive. Cei care mergeau în destinațiile apropiate, dar calde – Egipt, Tunisia, Turcia – se reorientează către destinații calde mai îndepărtate. Dar, repet, numărul acesta nu cred că va depăși anul acesta, cumulat, 5.500 maxim, poate și mai puțin”, a precizat pentru Vocea.biz Dragoș Răducan, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Un profil al celor care își petrec sărbătorile de iarnă în aceste locuri este dificil de făcut, însă caracteristica principală este puterea financiară mare, subliniază Răducan. „O astfel de deplasare nu scade sub 1.000-1.200 de euro minim, de persoană. Fiind destinații exotice, 80% din valoarea pachetului este dată de prețul biletului de avion. În general, iarna, în aceste destinații exotice este low-season și atunci tarifele pentru serviciile la sol sunt mai mici. Cum e la noi iarna, la mare”, a exemplificat el. 

SĂRBĂTORI DE IARNĂ. Potrivit datelor transmise de Alltur, persoanele cu vârste între 45 și 55 de ani aleg, de cele mai multe ori, să meargă la resorturi de lux, alături de familie. În schimb, cei cu vârsta între 35 și 45 de ani își doresc să se bucure de plajă și să viziteze obiective turistice, iar românii cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani pun mai mult accent pe distracție. Oricum ar fi, fiecare trebuie să scoată din buzunar cel puţin 1.500 – 2.000 de euro, dar sumele pot ajung şi la 4.000 – 5.000 de euro de persoană. Tarifele includ cazarea cu regimul de masă diferit de la o destinaţie la alta, transportul cu avionul, taxele de aeroport, precum şi transferurile la hoteluri. La unele hoteluri este inclusă şi cina festivă de Revelion.

SĂRBĂTORI DE IARNĂ. Zona Caraibelor şi Mexicul au în general oferte în sistem all inclusive, în timp ce destinaţiile din Asia oferă micul dejun, aici fiind de mare interes luarea cinei în afara hotelului, tarifele fiind accesibile iar oferta foarte variată. În Oceanul Indian se oferă atât mic dejun, cât şi demipensiune, pensiune completă sau chiar all inclusive.

SĂRBĂTORI DE IARNĂ. Iată, deci, câți bani trebuie să pună deoparte românii care plănuiesc să meargă de Revelion în destinații exotice, conform Alltur: Thailanda – de la 1.530 euro/sejur 11 nopţi – mic dejun

Singapore – Malaezia – de la 2.125 euro/sejur 11 nopţi – mic dejun

Singapore – Indonezia – de la 1.900 euro/sejur 11 nopţi – mic dejun

Vietnam – de la 1.920 euro/sejur 11 nopţi – mic dejun

Maldive – de la 1.960 euro/sejur 7 nopţi – demipensiune

Mauritius – de la 1.950 euro/sejur 7 nopţi – demipensiune

Cuba – de la 1.795 euro/sejur 7 nopţi – all inclusive. Sursa: vocea.biz