Sârbu: Cred că săptămâna aceasta Ponta ajunge acasă. Va reveni în fruntea tuturor funcţiilor pe care le are

Victor Ponta află miercuri de la medicii turci când se poate întoarce în ţară. Cel mai probabil premierul va sosi la Bucureşti la finalul acestei săptămâni. Atunci când îşi va relua toate atribuţiile, de premier şi şef la PSD, a anunţat senatorul PSD Ilie Sârbu, socrul premierului.

RomaniaTV.net
06 iul. 2015, 12:06
Sârbu: Cred că săptămâna aceasta Ponta ajunge acasă. Va reveni în fruntea tuturor funcţiilor pe care le are

Întrebat cum se simte premierul Victor Ponta, senatorul PSD Ilie Sârbu, cel care este şi socrul primului-ministru, a declarat că „se simte bine şi eu cred că vine săptămâna acesta acasă”.

„Nu decide nici el, nici noi, până nu ne spune profesorul care l-a operat ziua în care poate pleca. Dar se simte bine, asta e important. (…) Va reveni în fruntea tuturor funcțiilor pe care le are”, a spus Ilie Sârbu, după ședința Biroului Permanent Național al PSD.

Întrebat dacă premierul a avut liniște și odihnă în Turcia, Sârbu a răspuns: „A avut, a avut. Fiecare dintre noi ne alegem spitalele la care mergem. (…) Și Băsescu, la vremea respectivă, a fost în Austria și alții se mai duc, dar nu știm, credeți că noi îi știm pe toți cei care pleacă”, a afirmat el, arătând că nu era intenția premierului să fie plecat din țară atâta timp.

Şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vorbit despre întoarcerea în ţară a premierului. Întrebat dacă operaţia la genunchi a premierului va fi decontată de Casa Naţională de Sănătate, ministrul a răspuns că „nu, bănuiesc că le suportă domnia sa”.

„La noi în tara intervenţia este decontata de Casa de asigurari. Dacă sunt în afară şi e opţiunea domniei sale, probabil că va suporta personal costurile”, a mai spus Bănicioiu.