„Sărutul îngerilor”: Superstiţia care ascunde o boală periculoasă pentru bebeluşi

Unii bebeluşi vin pe lume cu diverse pete de piele, unele sunt plasate pe frunte, în timp ce altele pe genunchi sau după ceafă. Cele de la baza cefei mai sunt numite si "ciupiturile berzei", iar cele de pe frunte, pleoape si dintre sprancene - "saruturile ingerilor".

17 nov. 2014, 13:58
„Sărutul îngerilor”: Superstiţia care ascunde o boală periculoasă pentru bebeluşi

Conform spuselor din batrani, de vina ar fi mamele. Intrucat poftele din timpul graviditatii sunt mari si periculoase (daca nu sunt satisfacute – tot potrivit batranilor), mamele au tendinta sa guste de ici-colo cate ceva (fructe, legume), dar fara sa plateasca. Ce mare lucru sa rupi un mar sau o pruna din copacul vecinului?

Ei bine, drept pedeapsa, copilul se naste cu o pata asemanatoare ca forma cu lucrul furat de mama. Totusi, e vorba de o simpla superstitie, intrucat nu exista dovezi stiintifice in acest sens, scrie bzi.ro.

Citeşte şi Dr. Oz: Ce spune faţa ta despre cât de sănătoasă eşti

Petele de diverse culori apar din cu totul alt motiv. Unele dispar la cateva luni de la nastere, altele se estompeaza in ani de zile. In ciuda acestui fapt, ele apar din cauza malformatiilor unor vase de sange superficiale. Ele nu reprezinta nici un pericol pentru sanatatea bebeluslor atat timp cat nu este vorba de pete cu diametru mai mare 1 cm. Daca, insa, sunt mari, se regasesc si la unul dintre parinti si afecteaza si axilele, atunci doctorul poate banui ca e o afectiune grava, numita neurofibromatoza.

Citeşte şi Aşa arată picioarele Diavolului! Nici măcar agheasma nu au putut şterge urmele lăsate de Necuratul

Pentru aceste pete nu există tratament, însă, daca, totusi, sunt vizibile, in cazul fetelor se poate apela la fond de ten. In alte situatii se poate apela chiar si la interventia cu laser.