Şase persoane din Braşov, arestate după ce au racolat mai multe tinere şi le-au obligat să se prostitueze în Germania

Şase persoane din Braşov au fost arestate pentru trafic de persoane, după ce au racolat mai multe tinere, unele dintre ele prin metoda lover boy, şi le-au obligat să se prostitueze în Germania. Procurorii DIICOT spun că membrii grupării încercau să le inducă tinerelor sentimentul că fac parte dintr-o familie şi că ceea ce câştigă ele prin prostituţie se cuvine familiei.

13 apr. 2018, 13:54
Şase persoane din Braşov, arestate după ce au racolat mai multe tinere şi le-au obligat să se prostitueze în Germania

Potrivit DIICOT, în cursul anului trecut, gruparea a racolat mai multe tinere pe care le-au dus în Germania, în zona oraşului Dortmund, unde se prostituau.

Procurorii spun că fetele au fost recrutate prin inducere în eroare, inculpaţii inducându-le ideea şi sentimentul că fac parte dintr-o familie şi că ceea ce câştigă ele prin practicarea prostituţiei se cuvine „familiei”, doi dintre membrii grupului fiind „mama” şi „tatăl”.

De asemenea, unele dintre fete au fost recrutate prin metoda „lover boy”, doi dintre membrii grupării, bărbaţi, locuind cu tinerele în Germania, într-un apartament închiriat. Câştigul obţinut de fete prin prostituţie era împărţit între membrii grupului.

În urma percheziţiilor făcute în Bucureşti, au fost indisponibilizaţi aproximativ 44.900 de euro, 300 de grame de aur, două autoturisme şi mai multe înscrisuri.

Tribunalul Braşov a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi Infractor român reţinut în Germania. Este acuzat de proxenetism, trafic de droguri şi pentru că a scos arma la un scandal