Şase străini veniţi la vânătoare în România, amendaţi după ce poliţiştii au descoperit că ţineau armele în condiţii nesigure, în camere

Poliţiştii prahoveni au amendat şase cetăţeni străini care au venit la vânătoare în România, după ce, în urma unui control la motelul în care aceştia s-au cazat, anchetatorii au găsit armele păstrate pe podea sau pe masă, unele dintre acestea având încărcătoarele montate. Celor şase le-a fost anulat dreptul de a deţine arme pe teritoriul României.

18 ian. 2017, 13:33
Şase străini veniţi la vânătoare în România, amendaţi după ce poliţiştii au descoperit că ţineau armele în condiţii nesigure, în camere

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au mers, în cursul zilei de marţi, la un motel din judeţul Ilfov unde cei şase vânători străini s-au cazat, ei participând la partide de vânătoare autorizate în perioada 15-17 ianuarie pe fondurile cinegetice Drăgăneşti şi Sicrita din judeţul Prahova.

„Poliţiştii au descoperit că atât armele, cât şi muniţia aferentă, erau păstrate în camerele de cazare, neasigurate, în locuri improprii păstrării acestor bunuri cu regim special, respectiv pe podea, pe masă sau în apropierea căilor de pătrundere în încăpere. De asemenea, parte dintre vânătorii controlaţi aveau încărcătoarele cu muniţie montate pe armă, respectiv arma încărcată cu cartuş introdus pe ţeavă” se arată în comunicatul IPJ Prahova.

Cei şase au primit amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, iar ca sancţiune complementară, le-a fost anulat dreptul de deţinere, port şi folosinţă a armelor şi muniţiilor pe teritoriul României.