Şase suspecţi, reţinuţi în urma percheziţiilor efectuate într-un dosar de cămătărie şi furt, în Argeş

Poliţiştii din Curtea de Argeş au reţinut şase bărbaţi în urma unor percheziţii efectuate într-un dosar de camătă şi furt, suspecţii urmând să fie prezentaţi vineri în faţa magistraţilor pentru stabilirea măsurilor preventive.

RomaniaTV.net
09 mart. 2018, 07:43
Şase suspecţi, reţinuţi în urma percheziţiilor efectuate într-un dosar de cămătărie şi furt, în Argeş

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, în urma descinderilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor bunuri în valoare de aproximativ 250.000 de euro, susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni. De asemenea, au fost găsiţi 53.000 de lei şi 25.700 de euro, bani care ar putea proveni tot din activităţi ilicite.

„25 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş pentru audieri. În urma administrării probatoriului, şase bărbaţi au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore”, se precizează în comunicat.

Poliţiştii din Curtea de Argeş au efectuat, joi, 12 percheziţii domiciliare într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi furt. Descinderile, la care participă efective ale Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au avut loc sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

„Din cercetări a reieşit că, din 2012 şi până până în prezent, cei în cauză ar fi acordat unor persoane diverse sume de bani, cu titlu de împrumut, percepând dobândă. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi că, din anul 2017 şi până în prezent, ar fi sustras bunuri din societăţi comerciale de pe raza judeţului Argeş”, se mai menţionează în comunicat.