Şase unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, amendate de inspectorii sanitar-veterinari cu 15.000 de lei

Şase unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate marţi de către inspectorii sanitar-veterinari cu 15.000 de lei, ei descoperind că produsele alimentare nu erau depozitate corespunzător, dar şi că acestea erau vândute în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, confiscând totodată peste 50 de kilograme de produse din carne, care erau improprii consumului uman.

26 iul. 2017, 10:14
Şase unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, amendate de inspectorii sanitar-veterinari cu 15.000 de lei

Potrivit unui comunicat de miercuri al ANSVSA, medicii veterinari, oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au făcut marţi, controale în 38 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral.

„Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, un restaurant, trei unităţi tip bufet, un magazin alimentar şi un laborator cofetărie/patiserie au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei”, se arată în comunicat.

Inspectorii au constatat nereguli privind comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, dar şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Echipele de control au confiscat şi retras de la comercializare 53 de kilograme de carne şi produse din carne, improprii consumului uman, cantitatea respectivă urmând să fie distrusă.

Citeşte şi LOCURILE de pe litoralul românesc de unde NU trebuie să mâncaţi. MESAJUL preşedintelui ANSVSA