SATUL atât de BOGAT încât locuitorii lui nu trebuie să mai plătească TAXE. De unde vin ÎNCASĂRILE

Auditorii de stat au recomandat ca satul francez Perthus din apropierea frontierei cu Spania să anuleze taxele locale şi impozitele pe proprietăţi.

24 iul. 2018, 15:08
SATUL atât de BOGAT încât locuitorii lui nu trebuie să mai plătească TAXE. De unde vin ÎNCASĂRILE

Localitatea franceză care are 586 de locuitori câştigă mai mult de 700.000 de lire sterline anual doar din taxele pe parcare, ceea ce echivalează cu aproape 1.200 de lire sterline per locuitor. Persoanele din zonele din împrejurimi parchează în Perthus când trec pe jos graniţa în Spania, unde merg să cumpere alimente, haine şi bunuri de uz gospodăresc, care sunt mai ieftine acolo. Ca urmare, administraţia locală are un surplus de mai mult de un milion de lire sterline, în timp ce cheltuielile sale curente sunt minimale.

Această situaţie a determinat biroul regional de audit să recomande ca taxele locale de anul acesta să fie anulate, deoarece există o „abundenţă de resurse care nu sunt folosite”.

Anul trecut, consiliul local a cheltuit mai puţin de 5.000 din fondurile de 240.000 de lire sterline alocate pentru investiţii publice, deoarece primarul şi consilierii nu au reuşit să ajungă la un acord asupra bugetelor.